C2 1.6 VTS - opinie, zakup

08 Gru 2019, 10:45

Witam. Ostatnio szukam jakiegoś niedużego autka z charakterem :yes: , głównie do miasta (ale wiadomo, że nie tylko-Będzie to drugie auto w domu). Wpadł mi w oko C2, wersja VTS. Jakoś w mechanice jestem zielony, więc postanowiłem się tutaj odezwać i poszukać porad :) Oczywiście nie zamykam się tylko na ten model, wcześniej widziałem w mojej okolicy sportowa wersję Peugeot 207 (ale z tego co widzę ogłoszenie już niedostępne), ale nie będę ukrywał C2 się spodobało. Pewnie też dlatego że nie jestem wysoki bo 175cm i stąd myśli że by pasowało do mnie idealnie :D Budżet na takie miejskie auto(i nie tylko) to: do 15 tys. Nie robię wielu kilometrów w roku więc benzyna jest ok. Mam jedno ogłoszenie u siebie w okolicy. Jakby mógłby ktoś rzucić okiem i powiedzieć coś, byłoby miło.
[link do oferty na Olx wygasł]

Z góry dzięki, pozdrawiam! :ok:
Bulishi
Nowicjusz

08 Gru 2019, 11:41

Sam silnik jest godny polecania i to małe auto rozpędza bardzo żwawo bo pierwsze 100km/h na liczniku mamy już po 8,3 sekundy a to wynik zadowalający. Jeżeli chodzi o problemy to najczęściej dotyczyły one elektroniki i tu często wymienia się problemy z cewkami zapłonowymi czy sondą lambda. Zdarzały się tez wycieki oleju z silnika ale to są problemy które raczej można szybko usunąć. Musisz jednak zwrócić uwagę na to że auto sporo pali jak na jego gabaryty i moc bo w mieście bardzo łatwo jest osiągnąć poziom 10 litrów na 100km a nawet go przekroczyć.

Mała liczba ogłoszeń tej wersji to niestety ograniczony wybór i tu raczej trzeba brać to co jest aktualnie dostępne, a to znowu jest bardzo ryzykowne.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Gru 2019, 12:37

Bulishi napisał(a):Oczywiście nie zamykam się tylko na ten model

Zobaczyłbym colta czt który silnikowo bije na głowę c2 a do tego wytworzyła się wokół tego auta dziwna syt.rynkowa bo można kupić go za śmieszne pieniądze jak na to co oferuje. Mówię o wesji 3d ze względu na wygląd :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

12 Gru 2019, 12:56

Ja zamiast C2 proponuję 206 s16 A najlepiej RC, masz 170 koni które naprawdę dają radę, nawet s16 już jest zaczątkiem hothatcha.
Z takich guzików które są już kultem to peugeot 106 s16
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Gru 2019, 14:27

Dzięki panowie za sugestie, :ok: i sorry za nieobecność, ale wypadł jeden wyjazd.

W oko wpadły mi inne autka z mojego miasta, bądź całkiem niedaleko mnie. Otóż:
1. [link do oferty na Olx wygasł]

2. [link do oferty na Olx wygasł]

3. [link do oferty na Olx wygasł]

Autko, do jazdy po mieście + wypady od czasu do czasu (z dziewczyną :). > więc myślę żeby coś 'fajnego' do 10 tys wziąć teraz, na te kilka lat..a po ślubie już coś wspólnie kupimy coś lepszego.
Ten Focus i Corolla mnie zaciekawiły szczególnie. Jakieś zdanie o nich? :)
DZIĘKI! Pozdrawiam!
Bulishi
Nowicjusz

17 Gru 2019, 20:28

Twoje propozycje nawiązały do naszych :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy system start/stop naprawdę oszczędza paliwo?
    Mam system start-stop w nowym samochodzie. Kilkadziesiąt razy dziennie potrafi się wyłączyć i włączyć na skrzyżowaniach i nic nie trzeba doładowywać akumulatora. Czy system start/stop na prawdę oszczędza paliwo? Jakie są ...
    Te samochody są najbardziej trwałe
    Trwałość samochodu ma znaczenie zarówno dla tych kierowców, którzy kupują samochód raz na wiele lat, jak i dla tych, którzy rozglądają się za dobrym autem używanym. Amerykański portal zajmujący ...