Carisma?

11 Sty 2011, 12:27

Witam. Jak Mitsubishi Carisma to z jakim silnikiem najlepsza? Bo GDI trochę mnie odstrasza...
Zontas
Początkujący

Zdjęcia: 17
Miejscowość: Bielsko-Biała
Prawo jazdy: 25 01 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Alfa Romeo 156 Sportwagon
Silnik: 1.9 jTD 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

11 Sty 2011, 12:39

Ja powiem tak,nie wiem jakie sa inne silniki w tych samochodach bo sie nimi nie interesowalem nigdy ale moja siostra jezdzi wlasnie takim gdi juz od 4 lat i nie narzeka,nic przy nim nie robi,tylko przeglady i wymiana czesci eksploatacyjnych jak w kazdym samochodzie,wazne zeby nie kupic trupa to na pewno bedzie sluzyl dlugo.
koval76
Nowicjusz

Miejscowość: ostrowiec sw

11 Sty 2011, 15:56

jesli bedziesz lal dobre paliwo to w gdi nic ci sie nie popsuje..... a silnik dosc mocny i ekonomiczny.. , ja bym byl za gdi , tyle ze najlepiej po 2000r , wiadomo na poczatku samochody maja choroby wieku dzieciecego.... nie boj sie gdi , bo to naprawde udany silnik... 125km , w miescie jak nauczysz sie jezdzic spali ci 7,5l..... a predkosc takim samochodem pow 200 to nie problem.... ja bym bral tylko GDI , w carismach tylko z tym silnikiem montowano japonska skrzynia biegow.... w pozostalych wersjach silnikowych masz skrzynie z renault , w ktorej bardzo czesto wybijaja sie wybieraki zmiany biegow (nie wiem czy to ta czesc , ale poprostu biegi nie beda wchodzic)
pozdro
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kiedy kupić nowe opony?
    Eksploatacja jest głównym czynnikiem wpływającym na żywotność opon – tym bardziej, jeśli jest nieprawidłowa. Niewłaściwy serwis opon, przeładowany samochód, jazda ze zbyt małym ciśnieniem w oponach oraz ...
    Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
    Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...