CC 700 za 450zł

03 Lut 2014, 20:35

Witam.Rok temu zdałem na prawko i od tamtej pory jeżdżę Fiatem Stilo 1.2 od rodziców.Mój kolega ma na sprzedać CC z silnikiem 0.7 za 450zł, on chce się go po prostu się pozbyć i jak go nikt nie kupi to odda go na złom. Samego auta jeszcze na oczy nie widziałem ani nim nie jechałem(nawet nigdy w CC nie siedziałem :P ), jedynie przez telefon się dowiedziałem że auto jest zdrowe technicznie i że jest ocynkowe(ocynk w CC?). Autko byłoby użytkowane głównie w mieście a dopiero od maja w nieco dłuższa trasę(DTŚ-20KM dziennie). Mam jeszcze pytanie co do wysokości kosztu ubezpieczenia(mam 20 lat) i czy w ogóle jest sens pakowania się w tą konstrukcje bo 700 jest jeszcze na gaźniku.

Z góry dzięki za pomoc ! :)
Zielok
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 02 2013
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

03 Lut 2014, 20:39

Za 450 złotych wszystko jest dobre :) W CC jest ocynk. A ile masz na wydanie?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

03 Lut 2014, 20:48

Skoro te CC kosztuje 450zł to myślałem żeby ze wszystkim zmieścić się w 1500zł :P
Jeszcze całkiem niedawno szukałem samochodu do 16 tyś.ponieważ tyle mam na samochód lecz stwierdziłem że do mojego użytkowania kupno samochodu w takiej cenie mija się z celem.
A jak z osiągami takiego silnika? Wiadomo, demonem nie jest ale czy jest wystarczająco dynamiczny?
Zielok
Nowicjusz

03 Lut 2014, 20:49

cc za 450 zł jak nie chcesz to daj namiary sam kupię żeby się pobawić :D
ubezpieczenie weź najlepiej na spółę z kimś z rodziców bo samemu Ci dofasolą niestety :/
a swoją drogą jak jakiś czas temu pracowałem w jednej z hurtowni motoryzacyjnych, to gość przyszedł po uszczelkę pod głowicę do cc, za którą zapłacił 20 zł :D

@edit
A jak z osiągami takiego silnika? Wiadomo, demonem nie jest ale czy jest wystarczająco dynamiczny?

haha powiem tak: jakiś czas temu (bodajże zeszłorocznej zimy) widziałem pewnego gościa, który pod cc podczepił przyczepkę pełną drewna (skądś nakradł chyba :) ) i pod górkę na 1. biegu go konkretnie piłował, ale nie było, że boli, jechał :D ale śmiechu było co nie miara ;)
Artur093
Początkujący

Prawo jazdy: 10 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2002

03 Lut 2014, 20:52

Osiągów nie ma. Maluch lepiej przyspiesza, nie żartuje. Jeżeli masz więcej pieniędzy to nie bierz tego dziadostwa tylko szukaj auta za 5000 w którym się nie będziesz męczył.
Koniu
Forumowicz VIP

03 Lut 2014, 21:12

Czyli w tej kwocie nic specjalnego ale daje rade? :P Jutro mam dostać kolejny telefon i więcej szczegółów. Tak czy siak pojadę zobaczyć go i chociaż się przejechać :D
Zielok
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...

03 Lut 2014, 21:15

W tej kwocie to tylko rower wiec CC wydaje się dobre ale jak masz więcej pieniędzy to szkoda zachodu bo po miesiącu będziesz chciał się go pozbyć
Koniu
Forumowicz VIP

03 Lut 2014, 21:28

Mnie zastanawia jak tam wygląda podłoga :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Lut 2014, 21:45

Mnie w ogóle zastanawia stan tego auta za tą kwotę więc chce go zobaczyć :P
Zielok
Nowicjusz

03 Lut 2014, 21:56

Ja podejrzewam jak to może wyglądać :wink: wogóle masz 16tysięcy na auto i chcesz cieniasa w cenie złomu :shock:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Lut 2014, 13:11

Rower za 450 zł :shock: To chyba taki dla sześciolatka. Ale na poważnie: nie wyobrażam sobie, że można kupić "auto" za mniej niż 500 zł, które będzie nadawało się chociaż na części zamienne, a co dopiero do bezpiecznej jazdy. Ale na twoim miejscu kupiłbym to auto i nadal jeździł Stilo rodziców, zbierając zniżki OC na następny samochód.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

09 Lut 2014, 00:55

zależy w którym cc, po w którymś tam roku zjebala się wanna do cynkowania w bielsku i nie cynkowali.
IPman
Początkujący

Auto: Maserati 3200GT
Silnik: 3,2 368KM
Paliwo: Inne

09 Lut 2014, 03:28

Takie gadanie,te z końca produkcji były ok.
Barol
Awatar użytkownika

09 Lut 2014, 09:58

Jak masz kasę na samochód to po cholerę się interesujesz takim gównem?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW