CENTRALNY DO VITO 98

14 Cze 2009, 11:15

Witam. Od tygodnia jestem posiadaczem Vito 108D. Moj problem zwiazany jest z centralnym zamkiem. Nie mam go wogole i musze miec. Prace mam taka ze korzystam z wszystkich drzwi w ciagu dnia i nie jest mi wybitnie na reke latac z kluczykiem i zamykac/otwierac kazde drzwi z osobna. Dodatkowym powodem jest ze czesto pracuje w nieciekawych okolicach. Pracuje i mieszkam w Irlandiii i tez tutaj dowiedzialem sie ze do Vito z mojego rocznika jest potrzebny specjalny zestaw a koszty to 500-600 euro wraz z instalacja. Powiedzialem ze nie dam im zarobic. jednak moze cos w tym jest bo na allegro tez ma gostek w sprzedazy zestawy dedykowane do vito z rocznika 96-03 ktore pasuja tylko do vito i koszt to 450 zl plus koszty wysylki. Moje pytanie brzmi: czy musze zakupic zestaw dedykowany do vito ? ( w takim wypadku kupie na allegro zestaw za 450 zl) czy moge tez zakupic inny zestaw, jakis uniwersalny (jezeli tak to co kupic, jakiej marki zestaw). Na koniec dodam ze mam 5 drzwi i potrzebuje tylko centralny bez alarmu...chociaz jezeli bedzie z alarmem to nie przeszkadza. Prosze o opinie. Z gory dziekuje.
wicklowman
Nowicjusz

Miejscowość: Ozorków/IE

14 Cze 2009, 22:11

Witam.
Ja jak kupiłem swój też nie miałem i postanowiłem założyć tak jak wszystko robię sam przy swoich samochodach tak i tym razem było.
Kupiłem zwykły uniwersalny zestaw za 145zł na 4 drzwi + bagażnik.
Nieźle się napracowałem, wyginałem odpowiednio druciki montażowe do zamków, wycinałem kawałki blachy na przednich drzwiach ale udało się i działa.
Siłowniczki zamontowałem na wszystkich drzwiach plus bagażnik, włącznie niecałe 4 godziny spokojnej pracy.
Moduł sterujący wpiąłem do instalacji z lewej strony kierownicy, tam gdzie bezpieczniki, antenkę wypuściłem koło kokpitu. W tym zestawie miałem 5 siłowników plus 1 zapasowy, i dwa piloty. Żywotność siłowniczków określona jest na 8 tyś cyklów otwórz/zamknij.
Póki co rok już działa bez żadnych zastrzeżeń.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...
    Japońskich producentów hybryd czeka rekordowy rok
    W 2016 roku Toyota sprzedała na świecie 1,4 mln hybryd, zaś w tym roku jest na dobrej drodze do wyniku 1,5 mln egzemplarzy. Łącznie japońscy producenci, przede wszystkim Toyota i Honda, dostarczą w tym roku klientom prawdopodobnie ...