Po wymianie czujnika stopu ,dalej mam problem z hamowaniem captivą , auto zachowuje się dziwnie podczas gwałtownego hamowania .Hamowanie autem na spokojnie do polowy pedału odbywa się dobrze bez problemu hamuje , problem zaczyna się jak zahamuje ostro , koła z przodu się zablokują auto jedzie na pisku opon i pedał hamulca wpada w podłogę . Po całkowitym zahamowaniu pedał hamulca słychać jak się pompuje i jest i w tedy mogę dalej kontynuować jazdę . błędów nie ma, nie pokazuje , każde z opon mierzy równo prędkość , mechanik który to sprawdzał powiedział ze problem możne być z pompą ABS z czujnikiem ciśnienia lub żeby zrobić aktualizacje oprogramowania systemu abs /esp, powiedział również ze auto po podłączeniu laptopa zachowuje się tak ze widzi ze po wciśnięciu pedału sterownik zadaje ciśnienie dla pompy ale nie odpuszcza/nie odbija i wygląda to tak ze zadane ciśnienie sterownik widzi i odpuści dopiero w tedy jak stanie z piesiem opon i wyrzuca go z systemu w laptopie po zatrzymaniu .Na ogół po wciśnięciu pedału auto powinno zadać ciśnienie i zaraz je odpuścić,ale tego nie robi tak twierdzi mechanik który badał auto . Teraz pytanie bo mówi ze są dwie opcje , albo zaktualizowanie oprogramowania esp na nowe programem chevroleta czyli serwis , lub wymiana całego sterownika modulatora ABS czyli pompy i teraz nie wiem co robić bo jeżdżę do każdego z kolei i tylko kasę biorą a auto jak się zachowywało tak się zachowuje . Czy pompa ma tez jakieś aktualizacje możne nie jest zaprogramowana bo może kiedyś była wymieniana i nie została zaprogramowana dlatego tak się dzieje podczas hamowania , już nie wiem . A wy co radzicie zrobić,zęby to w końcu hamowało ABS a nie blokowało kół ? proszę o pomoc
![Smutny :(]()
(