Choinka w peugot 106

05 Sty 2011, 17:31

Witam,już nie mam pojecia co sie dzieje z tym autkiem ale moze zaczne od początku.
wymieniłem alternator(na uzywany)alternator jest sprawny podłaczyłem wszystko jak nalezy i odpalił bez problemu-dodam ze 2 mies stał w garażu,mieszkam na wybudowaniu wiec zanim dojade do asfaltu to nie zapalam swiateł gdy jest widno-no i ruszyłem dojechałem do drogi zapalam swiatła i ....na krótkich zaczoł lekko swiecic prawy kierunek na tablicy właczyłem długie to wycieraczki zaczeły chodzic juz byłem zły sprawdziłem swiatła prawy kierunek lekko swiecił i tylko postojówki (przy właczonych długich swiatłach)wrociłem do domu i zgasiłem go
wieczorem był juz problem z odpaleniem jak by rozrusznik nie miał sieły krecic (sprawdzałem na aku od audi i to samo)ale choinka znikła wszystkie swiatła działały
podłaczyłem prostownik po godzinie wrociłem wrzociłem prostownik na boost i zapalił choinki dalej brak.odpalałem i gasiłem auto i za 4 razem zas to samo choinka,potem problem z odpaleniem na drugi dzien powtorka z rozrywki te 2 usterki na przemian albo razem...jezeli ktos moze wiedziec o co chodzi to prosze o pomoc
carpe diem
chmielczyk
Nowicjusz

Miejscowość: czarne

07 Sty 2011, 12:21

MOŻLIWE że cuda z Twoim autem to kwestia upływności w instalacji elektrycznej i/lub jakości połączeń. Gdy między kablami jest wilgoć, a kable są podpięte do zaśniedziałej kostki z wysoką rezystancją, to prąd wybiera sobie "wygodniejszą" trasę, i przepływa sobie "wodną drogą" robiąc zwarcia.

Panująca obecnie pogoda sprzyja takim awariom, więc pewnie nie tylko Ty borykasz się z problemem. Odwiedź elektryka czym prędzej, albo sam przejrzyj kable i kostki połączeniowe.

Pozdrawiam, Maciek.
Protech-Micro
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra

10 Sty 2011, 16:55

Co do choinki to powodem była masa skumulowało się to z zawilgoconym rozrusznikiem dlatego nie miał siły kręcić ,wyczysciłem i wszystko już gra xD Dzięki Za pomoc;)
carpe diem
chmielczyk
Nowicjusz

Miejscowość: czarne
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    A2, że bezpiecznie! - program poprawy bezpieczeństwa
    SZKOŁA AUTO SKODA wspiera społeczno-edukacyjny program poprawy bezpieczeństwa na autostradach "A2, że bezpiecznie! ". Program stanowi inicjatywę Autostrady Wielkopolskiej, a jego celem jest propagowanie wiedzy na temat zasad ...