Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
panaroma napisał(a):może określić na ile to " wycie" jest mniejsze, odczuwalne czy nie ?
panaroma napisał(a):ba modele mi się podobają tylko pozostaje to wycie skrzyni , na ile jest ono denerwujące.
panaroma napisał(a):Różnica w cenie CHR z 2016 r a 2020r z tym samym przebiegiem to nawet kilkanaście tysięcy złotych
To nie skrzynia wyje tylko silnik który jest utrzymywany na wyższych stałych obrotach podczas przyspieszania. Wracając do zmian o których piszesz to tu z tego co pamiętam przy jednostce 1.8 nic się znacząco nie zmieniło ale nowa generacja objęła 2.0 hybrid i tu jest sporo większa moc i faktycznie jest trochę ciszej.panaroma napisał(a):słyszałem że wycie skrzyni eCVT w CHR polift czyli od 2019r jest mniejsze niż w CHR przedlift
panaroma napisał(a):Oba modele mi się podobają tylko pozostaje to wycie skrzyni , na ile jest ono denerwujące. Ktoś coś?
Baza z danymi technicznymi samochodów marki TOYOTA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne TOYOTA