Cieknie ropa Trafic 2004 1.9 dCi

09 Gru 2020, 20:45

Witam,

Panowie, wracałem z trasy i w pewnym momencie auto zaczęło delikatnie się "dlawic" przy czym odzyskało jakby moc (wczesniej byl troche zamulony). Zatrzymałem się i zobaczyłem wyciek, zagladnalem pod auto a tam ropa ciekla "ciurem". Na zgaszonym wyciek ustawal. Co może być przyczyną, czy to coś poważniejszego czy może jakas opaska/rurka poszła? Dodam, że wcześniej zatankowałem do pelna jesli to ma jakieś znaczenie. Pacjent Trafic 1.9 dCi z 2004 roku, przedlift.
lesko1909
Początkujący

Auto: nie mam

09 Gru 2020, 21:47

No chłopie :!: :!: skąd my mamy to wiedzieć, przecież nie mamy szklanej kuli aby widzieć takie rzeczy. Skoro ciekło ciurkiem to raczej nie będzie problemu z namierzeniem wycieku. Leniuszek z Ciebie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Gru 2020, 22:04

To wydarzyło się dzis przed 19, nie miałem kiedy zaglądnąć, jestem totalnym laikiem stad chciałem zaczerpnąć informacji co może mnie czekać, czy to może być jakis problem z wtryskami ?
lesko1909
Początkujący

Auto: nie mam

09 Gru 2020, 22:07

Ale po co zaprzątać sobie głowę i układać historyjki, wystarczy podnieść maskę wziąć do rączki lampkę i obejrzeć miejsce wycieku i wszystko się wyjaśni
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai podejmuje współpracę z 4mobility - carsharing
    Hyundai przekazał flotę samochodów i30 nowej generacji, w ramach kontraktu z firmą 4Mobility, oferującą usługi wynajmu samochodów w systemie carsharing. Rozbudowanie floty o samochody marki Hyundai wpisuje się ...
    Nagroda Auto Świat Moto Awards 2019 - Audi e-tron
    W drugiej edycji plebiscytu Moto Awards, zorganizowanego przez redakcję tygodnika "Auto Świat", Audi e-tron – w pełni elektryczny SUV spod znaku czterech pierścieni – zajął pierwsze miejsce w kategorii "Wyznaczają ...