Citroen Xsara II - problem z gazem

08 Cze 2013, 17:00

Witam.
Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem Citroena Xsary II 2002r benzyna+lpg. Z początku autko chodziło bez problemu, ale po jakimś czasie zaczęła palić się pomarańczowa kontrolka pracy silnika i wtedy miałem problemy z jazdą na gazie. Nie wiem od czego to zależy, ale raz się ona świeci, raz nie. Na benzynce samochód jeździ super, 0 problemów. Byłem na stacji z gazem, na której zamontowany został gaz, dwa razy coś robili, auto jeździło na gazie przez 2 dni świetnier, ale potem znów zaczęły się problemy. Występują one przy ruszaniu lub nawet, gdy stoję na czerwonym świetle, wtedy samochód zaczyna tracić obroty i albo po dodaniu gazu gaśnie albo sam, bez dodania, a wszystko dzieje się, gdy te obroty zaczynają wariować.
Dodam tylko, że jadąc na benzynie, tego problemu nie ma.
Fr3sh
Obserwowany

Auto: Citroen Xsara II
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

11 Cze 2013, 15:04

Fr3sh napisał(a):Byłem na stacji z gazem, na której zamontowany został gaz, dwa razy coś robili, auto jeździło na gazie przez 2 dni świetnie

Nie mogłeś zapytać co zrobili że jest lepiej?
Tankujesz dobry gaz?
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

12 Cze 2013, 17:58

Z tego co pamiętam, to podłączyli swój laptop do samochodu i usuwali błędy z komputera auta, w sumie tyle.

Byłem już na kilku stacjach i problem jest taki sam.
Fr3sh
Obserwowany

Auto: Citroen Xsara II
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Paliwa i ich rodzaje - jakie parametry mają znaczenie?
    Według danych European Automobile Manufacturers Association z 2015 roku po drogach krajów Unii Europejskiej jeździ 54,1% samochodów osobowych napędzanych benzyną, 41% dieslem i tylko 5% napędzanych paliwami ...