Clio 3 nie odpala

02 Lip 2020, 05:55

Hej,Clio 3 z LPG nie odpala na benzynie. Raz normalnie,raz kręci,ale nie odpali,aż jakby "strzela" na końcu. Mam filmik,ale nie mogę tu załączyć. Akumulator nowy. Po podłączeniu prostownika na 5 min odpala,ale np.za dzień,dwa to samo lub jezdzi tydzień. Elektryk mnie zwodzil,a teraz auto popsulo się na wakacjach ☹️
clioclio
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Auto: renault

02 Lip 2020, 08:02

Sprawdzałeś czy jak jeździsz na benzynie i gasisz na niej silnik to też ma problem z odpaleniem?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Lip 2020, 09:05

Witam,jestem płci żeńskiej,więc moje zdolności do takich rzeczy sa ograniczone,nawet o tym nie pomyślałam. Teraz już nie sprawdzę,,bo nie odpala. Mam filmik z odpalania z zeszłego tyg.,ale nie mogę go tu wysłać,nie wiem czy działa link https://megawrzuta.pl/download/db614450 ... 58ea0.html
clioclio
Nowicjusz

06 Lip 2020, 10:11

Z tego co widzę i słyszę, to prawdopodobnie bendix się nie wysuwa - rozrusznik kręci luźno i nie zazębia się o koło. Do regeneracji rozrusznik.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Lip 2020, 09:31

Witam,byłam u elektryka błąd sonda lambda PO136 zwarcie do plusa,PO 500 sygnał prędkości jazdy zakłócenie kom.CAN sygnał niepewny. Jak wrócę do domu trzeba będzie zrobić tylko za ile i czy to to. Regenerację rozrusznika miałam w zeszłym roku,tylko zakład niepewny jak się okazalo,nie wiem ile miał gwarancji na to. Dziś znów rano odpalił,za godzinę nie. Dźwięki te same. Jestem na wakacjach,nigdzie się nie mogę ruszyć,a czy do domu wroce
clioclio
Nowicjusz