Co kupić do 12 tys????

23 Maj 2013, 09:17

witam, prosze o poradę jakie auto kupić do 12 tys? co byście najlepiej polecali? mam ochote na 307 czy warto? myślałam też o focusie albo podobno gniją, astra II ze olej strasznie bierze, w grę wchodzi jeszcze seat leon, seat ibiza i audi a3, diesel bądź gaz już obojętnie.Proszę poradźcie co kupić, chce bezproblemowe, oszczędne auto.
cecylka
Nowicjusz

Auto: fiat stilo

24 Maj 2013, 07:48

czy mógłby mi ktoś polecić coś? Bardzo proszę o jakieś odpowiedzi zależy mi na tym, a ja się nie znam,
cecylka
Nowicjusz

24 Maj 2013, 08:59

A może volvo S40 2001 rok, 1,6 benzyna 109KM? Dobre wyposażene i bezpieczne auto.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

24 Maj 2013, 10:29

myślałam bardziej o czymś w gazie albo dieslu, codziennie dojeżdzam w granicach 60km wiec zalezy mi na jak najmnijeszym spalaniu, a jak jest z utrzymaniem takiego auta? awaryjne?
cecylka
Nowicjusz

24 Maj 2013, 10:41

Przede wszystkim napisz czego oczekujesz od swojego samochodu,wtedy będzie o wiele łatwiej doradzić. Poza tym zapomnij o starym Focusie mk1 bo faktycznie jest problem z korozją. Co innego Astra II,oleju nie bierze,pewnie ktoś trafił na taki egzemplarz i teraz sieje fałszywe plotki.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3

24 Maj 2013, 11:11

przede wszystkim zależy mi na aucie oszczędnym i tanim w eksploatacji i utrzymaniu, wyposażenie auta żeby nie było najuboższe, podoba mi się peugot 307 tylko naczytałam się strasznie złych opini i nie wiem co sądzić o tym, czy wierzyć w to czy poprostu olać to, a podchodzić do tego wszystko zależy jak kto o nie dba, dziś jeszcze pomyślałam o citroenie c3 to już dość oszczedne auto tylko specjalnie mi się kształy nie podobaja ale to już mniejszy szczegół ma być dobre:P przeglądałam jeszcze seata leona, astrę 3 i toyote corolle i dlatego proszę o radę co wybrać, osoby które się na tym znają bądź użytkują któryś z tych samochodów mogą coś powiedzieć, ja jestem zielona w tym
cecylka
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Subaru Crosstrek
    Crosstrek w wersji benzynowej również znalazł się w pierwszej dziesiątce rankingu Consumer Reports. Silnik 2,0 l typu bokser ma moc 153 KM. W testach największej organizacji konsumenckiej w USA samochód uzyskał ...

24 Maj 2013, 12:49

Akurat z tym olejem to prawda ale to zazwyczaj silnik 1.6 16V ECOTEC. Ja na Twoim miejscu poszukałbym zadbanej Astry II z 1.6 75PS bądz 84PS,bardzo dobre silniki do gazu i tanie w utrzymaniu.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003