Co możecie powiedzieć o tym silniku

31 Sie 2011, 14:50

Witam
Jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich ;)
Chcę kupić samochód ale niezbyt się znam na motoryzacji. Spodobała mi się Mazda 626 i dysponuje zdjęciami jej silnika od sprzedającego... Co moglibyście o nim powiedzieć? Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu i zakupie? Wszystkim z góry dziękuję za odp. Poniżej powinny się znaleźć zdjęcia jeśli wszystko dobrze wprowadziłem ;)

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jocker
Obserwowany

Auto: Mazda 626

31 Sie 2011, 16:51

Stanu silnika sie nie ocenia wizualnie, ze zdjec to ci moge powiedziec ze to jest silnik V6. :D
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

31 Sie 2011, 23:01

Czimi napisał(a):moge powiedziec ze to jest silnik V6
w dodatku brudny :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Wrz 2011, 20:42

Weź ze sobą jakiegoś znajomka mechaniora. Pomierzcie kompresje, ciśnienie oleju, możesz nawet wsadzić mu analizator spalin, gdzieś na stacji diagnozy, to już wogóle orgazm i wiesz czy coś silnikowi boli. Tak optycznie co możesz zrobić to sprawdzić czy gdzieś silnik nie plami, nie poci się, zagrzej go, jak zachowuje się na wolnych, obsłuchaj czy nie ma dziwnych dźwięków. W trasie sprawdź jak wchodzi na obroty, czy nie ma szarpnięć, przerw w pracy i innych niepokojących zjawisk itp, itd. Zresztą nie tylko na silniku się skupiaj 8) Powodzenia!
LukVanDud
Nowicjusz

Auto: Honda Accord CE7, 1.8i 115KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Fiat 500C by Gucci wyróżniony nagrodą
    Fiat 500C by Gucci otrzymał nagrodę "Najlepszy mały kabriolet roku" w konkursie "Topless in Miami" zorganizowanym w czerwcu b.r. przez Southern Automotive Media Association (SAMA) − działające w USA stowarzyszenie dziennikarzy ...