Co po złomowaniu

23 Cze 2015, 21:17

Witam!
Mam problem, dość spory... Liczę na pomoc :)
W czwartek sprzedaję samochód facetowi, który po prostu rozkręca na pierwsze śróbki - Clio 1 1,2. Problem tkwi w tym, że jeżdżę tym samochodem 2 lata(od 2013), dostałam go po tacie, który zmarł(2013). Wraz z rodziną zrzekliśmy się spadku, no ale samochód został... I tak jeździłam nim spokojnie, bezproblemowo. Nikt się o niego nie upominał, ubezpieczenie normalnie opłacane. Ale mimo zaskakującej żywotności silnika, autko zżera korozja, cały dół. Także nikt już mi nie podbije przeglądu - stąd pomysł na części. I meritum : jak postępować w całej tej sytuacji żeby potem nie obudzić się z ręką w nocniku, nie mieć problemów itd Gość który kupuje ją zażyczył sobie dokumentów od samochodu dla siebie, tablice mi odda, mam podpisać mu oświadczenie, że nie ukradłam tego samochodu i sprzedałam mu 'bo tego samochodu nikt się nie doszuka. Stał pod blokiem, Pani się zrzekła spadku i już, znikł nagle i tyle." - no ale jak niby 'znikł nagle' jak ja podpiszę z nim świstek, że to ja jemu sprzedałam ten samochód?! POMOCYYYY :(
sashka
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 11 2012
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: clio 1
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1990

23 Cze 2015, 21:45

Skoro cała rodzina się zrzekła spadku to podejrzewam, że były jakieś długi. A jak były długi to powinien samochód być zlicytowany przez komornika. Jeśli nie było długów to auto powinien przejąć Skarb Państwa.
wesiek
Obserwowany

Auto: Mazda
Paliwo: Diesel

28 Lip 2015, 12:43

Najlepiej to oddac na skup jest dużo takich miejsc wiec nie powinno byc problemu ;d
Ostatnio edytowany przez ArteK 31 Lip 2015, 23:19, edytowano w sumie 2 razy
Powód: Reklama
cympekwm
Nowicjusz

Auto: nissan micra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum testowania silników Skody
    SKODA zainwestowała blisko 34 mln euro w nowe centrum testowania jednostek napędowych. To kamień milowy na ścieżce rozwoju Producenta. Nowa inwestycja marki polega na rozbudowie istniejącego już od 2008 roku Centrum Technologii ...