[Nissan Almera] Co sądzicie o tym modelu???

02 Cze 2007, 11:21

Zastanawiam się nad Almerą 1998 lub wyżej, chodzi mi głównie o to czy autko jest wmiarę bezawaryjne, jakie są koszty eksploatacji i czy wogóle warto. Będę jednak wdzięczny za jakie kolwiek informacje i spostrzeżenia na ten temat.
Ostatnio edytowany przez DesmondCrazy, 21 Lis 2009, 14:21, edytowano w sumie 1 raz
...alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach...
DesmondCrazy
Nowicjusz

Miejscowość: Sandomingo

02 Cze 2007, 11:47

Autko jest japońskie więc jest dobre ale zarazem najbardziej nieudane wśród serrii aut japończyków.Nie można jej porównać np do Hondy.Ekspoatacja nie jest droga czesci nie sa drogie.Ale oczywiscie wszystko od Ciebie zalezy ile w niego wlozysz bo jak bedziesz go zajazdzal to bedzie worek bez dna a jak bedziesz dbal to bedzie ok.Inna kwestia to poj silnika typ jazxdy(Mowa tutaj o wydatku na Paliwo ,które teraz jest drogie...)
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

02 Cze 2007, 14:37

Japońskie ale verry dobre :P :P
Daroo
Początkujący

02 Cze 2007, 15:25

Nie szukam rakiety, to ma być auto do jazdy, broń Boże nie jestem fanem szybkiej jazdy na drodze (to dobre dla debili, niedowartościowanych, lub ludzi z kompleksami). Tak jak powiedziałęm wcześniej, ciekawy jestem czy warto. Czekam na opinie i wskazówki.
Wielkie THX
...alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach...
DesmondCrazy
Nowicjusz

Miejscowość: Sandomingo

02 Cze 2007, 17:48

no wsamraz jest rodzinne i przede wszystkim bezpieczne...
Daroo
Początkujący

02 Cze 2007, 19:28

Dla rodziny w sam raz :)
soleQ
Aktywny

03 Cze 2007, 15:28

z tego co slyszalem to almery ciesza sie nawet popularnoscia a mysle ze na awaryjnosc to chyba nie mozna nazekac bo w koncu to japonczyk :idea:
misiek
Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

03 Cze 2007, 16:17

Tak na awaryjność nie można narzekać
soleQ
Aktywny

06 Cze 2007, 19:14

Ale napewno Almera jest o wiele mniej prestiżowa od Hondy :)Jeśli Ci to przeszkadza to tylko życzyć Ci udanego kupna tego pojazdu :)
soleQ
Aktywny

10 Lis 2009, 10:06

witam, jestem posiadaczem almery 1, 6 z 96 r. mam pytanie. proszę o pomoc. mam problem z poduszka- kontrolka od poduszki wogole nie świeci ? jest napiecie na bezpiecznikach, kontrolka tzn dioda sprawna, ale wogole nie świwci, przy wlaczaniu zapłonu, zadnej reakcji, w czym moze tkwic problem ?
leon36j
Nowicjusz

Miejscowość: lubelskie