VW T4 2.5 TDI AXG - przede wszystkim spalanie - jak na tak duży gabarytowo samochód da się zejść poniżej 7l/100 km średnio. Po drugie stan - przeszło 300 tyś a ten po postoju przez noc na dworze w temp. niekiedy -30*C odpala na każde zawołanie - tak powinien właśnie palić każdy diesel na mrozie
Po trzecie i ostatnie zarazem - pakowność. Zabieram całą rodzinkę z bagażami i nikt nie narzeka że jest mu ciasno czy niewygodnie. Ładuję co chcę kiedy chcę bez obawy że się nie zmieści.
Audi 80 B4 kombi 2.6 V6 ABC + sekw. LPG - przede wszystkim cenię w niej napęd
4x4 i blokadę mostu. Może nie jest to terrano czy patrol ale na strome, śliskie, często zasypane podjazdy w mojej okolicy w zupełności mi wystarcza. W dodatku jak na taką pojemność zadowala się 12l LPG średnio co również uważam za całkiem niewygórowany wynik. Całkiem nieźle się prowadzi, oferuje w miarę przyzwoite osiągi no i bardzo lubię ten dźwięk V - szóstki spod maski.
![Very Happy :D]()
Pakowna też jest.
VW Golf III 1.6 16V AKS - nieźle się zbiera, jeździ nim małżonka więc Ona by coś więcej powiedziała na jego temat. Ogólnie jest w idealnym stanie i za to go cenię.
Opel Corsa A 1.2i + LPG BRC - cenię ją za spalanie - mieszanie wychodzi niecałe 7L LPG z tym, że skrzynia biegów jest założona od Corsy B (pięciobiegowa - dlatego takie spalanie). Słabe i ciasne - ale spalanie rekompensuje wiele.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."