Corsa E, 2015. Obudowa filtru pyłkowego.

05 Lis 2018, 19:25

Corsa E, 2015. Obudowa filtru pyłkowego.

Hej.
Dzisiaj zmieniałem 1 raz filtr pyłkowy z uwagi na to, że strasznie mi parują szyby. Jest to Corsa z kierownicą po prawej stronie. Zauważyłem takie pęknięcie. Jest to celowe ? Czy ktoś po prostu to połamał ? W tym miejscu wkłada się filtr i zaślepkę. To pęknięcie jest jakby od tyłu.

Filtr wymienia się bardzo łatwo tylko trzeba się trochę nagimnastykować.
( może komuś się przyda)

Pozdrawiam
Konrad
KonradKonrad
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

06 Lis 2018, 23:53

KonradKonrad napisał(a):Zauważyłem takie pęknięcie. Jest to celowe ?
A to na pewno jest pęknięcie? Sprawdź krawędzie jak będą gładkie to na pewno nie będzie pęknięcie bo taki plastik/tworzywo jak pęka zostają ostre krawędzie.

Przed założeniem nowego filtra sprawdziłeś czy jest tam czysto i nie ma żadnych śmieci typu liści itp. które mogą również powodować parowanie szyby.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

07 Lis 2018, 22:44

Dziękuje za odpowiedź.
Były liście oraz dużo paprochów. Wszystko odkurzone, wymiecione, oraz filtr został założony na suchą powierzchnię. Robię części lotnicze z różnego rodzaju plastiku. Łatwo stworzyć taki obły oraz błyszczący krztałt papierem 2000/3000. Brak zadziorków. Może ktoś użył opalarki ?
KonradKonrad
Nowicjusz

08 Lis 2018, 11:19

Można, tylko ja myślę że jak by komuś to pękło to nie bawiłby się w obróbkę tego i zostawił jak jest :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lis 2018, 13:15

W sumie masz rację. Krztałty zaokrąglone i przerwa dość spora oraz krawędzie równolegle.
KonradKonrad
Nowicjusz