Cos do 5000, duze i ekonomiczne

07 Gru 2009, 18:00

W tego Passata to się radzę nie pchać. Na zdrowy rozum wiadomo, że licznik cofany minimum o połowę. To jest żałosne w 15 letnim samochodzie cofać licznik na 250k, jak mój z 2004 ma 396, co to się dzieje w tym kraju.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

07 Gru 2009, 18:06

Przeciez conajmniej 70-80% aut sprowadzonych kiedys tam zza granicy ma cofane liczniki,ale przeciez silniki VW sa twarde i wytrzymale tym bardziej diesel,zreszta kumplowi w Golfie II 1.3,rocznik 85,licznik kreci drugi raz a auto smiga bez wiekszej awarii do dzis:wink:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Gru 2009, 18:18

No to w takim razie po co sie te licznkiki kreci? I tak wiadomo ze krecony, chyba tylko po to zeby ladniej wygladalo zamiast 200 czy 300tys to 150 albo 100.
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

07 Gru 2009, 18:23

My to wiemy ale są tacy, którzy przy szukaniu ofert na allegro wpisują maksymalny przebieg jako najważniejsze kryterium wyboru. Nie jeden na forum już pytał o samochód za 10 tysięcy z przebiegiem do 100tyś km.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

07 Gru 2009, 18:30

No tak w sumie sa tacy co wiedza ze samochod jest powypadkowy a nie widza ze jest krecony licznik i na odwrot :P Ale chyba mozna w prosty sposob sprawdzic to ze licznik byl kreconyu, jest to raczej gdzies zapisywane, mysle raczej o tych samochodach rocznik 2000 i wyzej. Jak to sprawdzic? Bo w sumie mozna na oko zobaczyc ze licznik krecony, albo po ksiazece, ale jak sprawdzic stan faktyczny?
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

07 Gru 2009, 19:28

Ksiazke serwisowa rowniez da sie podrobic,sam czytalem kiedys w Auto Świat w jaki sposób można ja podrobic,byl nawet przyklad Forda Mondeo Kombi 1.8TDI,rocznik bodajze 99 albo 00,przebieg obecny na liczniku mial 178tkm i bez ksiazki a zrobili z niego 148tkm i mial ksiazke :lol:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik F20C - Honda
    Honda słynie z bardzo dobrych silników oraz słynnego systemu zmiennych faz rozrządu VTEC. Jednym z najciekawszych motorów stworzonych przez japońskiego producenta jest ten zastosowany w Hondzie S2000. Wykonana ...

07 Gru 2009, 20:53

Kierunkowskaz napisał(a):Na zdrowy rozum wiadomo, że licznik cofany minimum o połowę.

Kierunkowskaz napisał(a):mój z 2004 ma 396, co to się dzieje w tym kraju.

To, że masz zjechany samochód nie znaczy, że każdy ma. Oczywiście w tego Passata nie wnikam czy kręcili czy nie (handlarz tak czy siak coś tam wypicuje), ale sam miałem 11-to letnią Corsę z przebiegiem 120 tys. Znam kilka osób mających samochody z kilkoma latami na karkach, a z niewielkim przebiegiem. Nie każdy śmiga po 80 tys. rocznie. Nie każdy ma firmowego kombiaka. Przy codziennych dojazdach rzędu 20 km wcale nie wytrzaskasz 400 tys w kilka lat.
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

07 Gru 2009, 23:44

Otoz bylem widzialem 7 aut dnia dzisiejszego, skode passata i astre, astra co nie bangla z silnikem( moze to tylko zla regulacja gazu, nie wiem ale wlasciciel srednio mily. ) To ze passat nie bedzie mial 250k km to wiedzialem, ale na poczatek trzeba uklad kierowniczy zawieszenie, nie jestem ekspertem ale z 2 kola na to poszloby, Natomiast skoda inna bajka wszystko ok gdubu nie ten przod. Nie doszukalem sie uszkodzen, auto z polski, faktura zakupu, nie trzeba nic doplacac, oplaty sa, przeglad wakacyjny, jezdzi....jak auto coz powiedziec, z przodu to wyglada na cos malego, bo poduszka nie ruszona, ale jednak [...] zrobione, to trzeba przyznac, ale ma jezdzic a nie wygladac, Generalnie to potrzebuje z tydfzien aby zebrac kase i kupuje ta skode, dzieki za pomoc, mysle ze dlugo posluzy........
brianboitaro
Nowicjusz

Miejscowość: Oświecim

08 Gru 2009, 07:26

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ja jeszcze znalazlem cos takiego,zauwaz ze jest po remoncie silnika i w Twoich okolicach
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Gru 2009, 13:32

ta ostatnia felicja kosztuje 5500 a miało być do 5000 ja polecam to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

Miejscowość: bytom

08 Gru 2009, 13:35

dawig napisał(a): ja polecam to [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

"Piękny" przód, rdza na nadkolach, tylny zderzak, gmerane przy wlewie. Miodek.

No, ale to Mustang, tak? Chyba, że źle widzę ;)
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Gru 2009, 13:54

człowieku istnieje takie coś jak odrdzewianie
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

08 Gru 2009, 14:03

Aha, znaczy będzie wyglądał jak nowy?
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Gru 2009, 14:11

blacharka będzie jak nowa
życie jest tylko jedno
dawig
Aktywny

08 Gru 2009, 14:26

Przecież ten samochód wygląda jakby miał nie przetrwać jazdy próbnej. Skoro ktoś nie zadał sobie nawet minimalnego trudu, żeby przed zrobieniem zdjęcia doprowadzić samochód do jako takiej kultury, to ciekawi mnie co "piszczy w środku".
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika