Cykanie w przednim prawym kole

10 Cze 2013, 21:59

witam mam problem w przednim prawym kole dobiegają odgłosy jak by coś o coś ocierało sprawdzałem klocki i zaciski ale nic tam nie widać co to może być jeśli ktoś wie lub ma jakiś pomysł prosił bym o rade. pozdrawiam
mati25333
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 04 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: seat toledo
Silnik: 1.9 TD 75 km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

18 Cze 2013, 03:48

Może przewód hamulcowy się "odnitował' i obciera o coś..? Odgłos słychać zawsze ? Jak skręcasz i przy jeździe na wprost też??? Narasta wraz ze wzrostem prędkości auta czy jest stały?
Załóż na próbę zapasowe koło i zobacz czy też to jest. Czasem to wina uszkodzenia opony. możliwe też ,że jakaś blaszka wokół tarczy hamulcowej się przygięła i muska obracający się element.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

18 Cze 2013, 11:25

przewód hamulcowy jest w po rządku blaszka tez o nic nie obciera przekładałem koło tez nic nie pomaga cyka przy skręcaniu jeździe na wprost i przy wolniejszej jeździe bardziej słychać
mati25333
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 04 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: seat toledo
Silnik: 1.9 TD 75 km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

18 Cze 2013, 12:08

Zamieniłeś na próbę klocki..? Jak pokręcisz kołem na podnośniku w powietrzu,to też słychać ,czy tylko jak koło dotyka asfaltu? Bez felgi założonej jest tak samo?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...