Witam Was serdecznie.
Wiem, że to szokujące, ale szukam porady jakie auto wybrać
Nie wiem czego szukać dlatego proszę o poradę. Na początku przeglądałem auta w okolicach +- 10.000pln. np.
VW passat B5FL czy
golf 4, ale dla laika ciężko podjąć decyzję.
Później strasznie mi się spodobało
BMW E46 (śliczne autko) ale to podobno dopiero po lifcie z 2001 warto kupić, a ceny tam już skaczą na ok 15.000. Ładne też są Audi A4 B6 gdzie cena też jest podobna.
Zależy mi żeby po zakupie auto nie stało dłużej u mechanika niż u mnie i żeby nie paliło jak czołg. Cena jaką mogę dać jest elastyczna. Szukam w ok 10.k jeśli znajdzie się coś porządnego, ale jeśli warto będzie wydać np. 15k i mieć spokój i zadowolenie to nie ma problemu.
Nie będę jeździł dużo, myślę że 10k km rocznie max.
Miasto / trasa to ok. 50/50, ewentualnie przewaga trasy (odwiedziny rodziny tak do 200 , 300 km w obie strony). Mieszkam w Łodzi a wypady byłyby do Płocka i Kielc.
Nie chcę Kombi, raczej sedan bo mi się podobają, a zależy mi na 4/5 drzwiowej odmianie. Ropniak odpada. Na gaz sam też raczej nie będę przerabiał więc albo już z nim w pakiecie, albo tylko benzyna.
Doradźcie proszę czego szukać, czy w ok 10k znajdę już coś zadowalającego, czy dopiero np przy 15k można przeglądać. I tu pytanie jakie modele bo podane przeze mnie to tylko przykłady, które mi się rzuciły w oczy, ale jak mówiłem laik ze mnie to też może podpowiecie coś zupełnie innego?
Przejrzałem podobne tematy na forum, ale wszystkie mają zawężony wybór, a ja mam zbyt ogólny temat żeby odpowiedzi tam zamieszczone pasowały do moich pytań.
Pozdrawiam,
Adam