Czy mógłbyktoś opisać dokładnie kolumnę MacPhersona w fiat Punto 2 ??

16 Sie 2020, 19:10

Samochód to fiat Punto 2 1.2 44kw

Chciałbym wymienić cała kolumne, ale nie wiem co dokładnie wchodzi w jej sklad. Wiem że jest amortyzator sprężyna mocowanie łożysko, ale nie znam dobrze kolejności , a chciałbym zamówić wszystkie części. Jak by ktoś mógł wymienić wszystkie czesci. Dziękuję
Dzosek
Nowicjusz

Zdjęcia: 3

17 Sie 2020, 12:56

Kupujesz kompletny MacPherson i on jest przykręcany na dole do zwrotnicy tu nic więcej nie potrzeba, a na górze przy wymianie zmieniasz łożysko i to wszystko.

MacPherson składa się ze sprężyny śrubowej, amortyzatora i zwrotnicy ale przypuszczam ze chcesz wymienić sam element tłumiący który przykręcany jest do zwrotnicy. Mam rację? Jeżeli tak to to co napisałem wystarczy.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jak czytać etykietę na oponach?
    Etykieta opony jest cechą opon pojazdów mechanicznych. Producenci opon dla samochodów osobowych, lekkich i ciężkich samochodów ciężarowych, od listopada 2012 zobowiązani są do podania na naklejce lub ...