Dane w umowie sprzedaży

30 Paź 2010, 13:52

Cześć mam pytanie sprzedajemy z mężem samochód który kupiliśmy jeszcze przed ślubem, w dowodzie rejestracyjnym są moje dane panieńskie których nie zmieniłam w urzędzie i teraz moje pytanie w umowie mam wpisać aktualne dane czy te z dowodu rejestracyjnego?
maszunia
Nowicjusz

Miejscowość: łódx

30 Paź 2010, 14:54

Musisz wpisać aktualne dane,dopisz poprostu nazwisko panieńskie żeby nowy nabywca niemiał problemów w wydziale komunikacji lub w innym urzędzie.Dobrze jest dołączyc dokument potwierdzający zmiane nazwiska(akt ślubu).
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

30 Paź 2010, 15:49

Dziękuję :)
maszunia
Nowicjusz

Miejscowość: łódx

30 Paź 2010, 16:04

Leopard napisał(a):Dobrze jest dołączyc dokument potwierdzający zmiane nazwiska

Wystarczy ksero DO.Przeciez jezeli inne dane nie zmienione i zgodne z DR to widnieje tam Twoje nazwisko panieńskie... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Prestiżowa nagroda "Red Dot" dla samochodu Skoda Rapid
    SKODA Rapid otrzymała prestiżową nagrodę "Red Dot" przyznaną za wzornictwo. 37 ekspertów z jury konkursu "Red Dot Design Award" przyznało jedną z bardziej pożądanych nagród modelowi Rapid. Auto wyróżniono ...