Skradziono mi dokumety, nie moge zarejestrowac samochodu..:(

27 Paź 2010, 09:11

:sad: Skradziono mi wszystkie dokumety z samochodu. Dowod rejestracyjny, kartę pojazdu, prawo jazdy, dowód kupna,itd. Nie posiadam praktycznie nic oprócz zaswiadczenia z policji o utracie tych dokumetów. Nie wiem co dalej robic poniewarz nie mam dokumetów potrzebnych do jego rejestracji. Moge jedynie zdobyc umowe nabycia, poniewarz utrzymuje kontakt z jego poprzednim wlascicielem. Prosze o odpowiedz jezeli wiedzą panstwo jak przeprowadzic ta sprawe tak abym mógl zarejestrowac ponownie auto. Jestem mlodym czlowiekiem i na ten samochod pracowalem bardzo dlugo, moja rodzina jest w ciezkiej sytuacji materialnej do tego doszla jeszcze ta sprawa, samochod kosztowal mnie 10 000, a teraz nie moge z nim nic zrobic. BARDZO PROSZE O POMOC :!: , lub jaies informacje, moze zostawie jeszcze swoj email [email widoczny po zalogowaniu]
dodam jeszcze że auto nie bylo jeszcze przerejestrowane.. mialem je dopiero 1,5 tyg. bylo oplacone wiec sie nie spieszylem:/
Ostatnio edytowany przez mateo007 chuma, 27 Paź 2010, 15:32, edytowano w sumie 1 raz
Skurczybyki złodzieje jedne no:/
mateo007 chuma
Nowicjusz

Miejscowość: Olszanica

27 Paź 2010, 11:10

mateo007 chuma napisał(a):lub jaies informacje

Myślę ze najprostszym wyjsciem będzie dla Ciebie zasięgniecie info w WK pod ktory podlegasz...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Paź 2010, 11:53

umowa na pewno się przyda.więc sporządz ją ponownie ze sprzedającym.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań

27 Paź 2010, 17:13

ryba1977 napisał(a):umowa na pewno się przyda.

Oczywiście zrób tak jak napisał kolega wyzej.Przy okazji jak będziesz u byłego właściciela to podjedz z nim na SKP tam gdzie ostatnio był robiony przegląd tech.samochodu/oczywiście przegląd tech.mial wazny.. :?: :?: /i niech diagnosta wyda Ci duplikat zaświadczenia z ostatniego przeglądu technicznego... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

27 Paź 2010, 17:25

tak przegląd byl ważny.. kurcze a z Tym poleciały jeszcze dokumenty od gazu.. jak nie teraz to przy następnym przeglądzie będę miał problem z tym.. ciekawe czy to da się odtworzyc trzeba będzie odnaleźć stacje montażu
mateo007 chuma
Nowicjusz

27 Paź 2010, 18:51

mateo007 chuma napisał(a):.. jak nie teraz to przy następnym przeglądzie będę miał problem z tym..

Tak bedziesz miał problem jak nie będziesz miał potwierdzenia na zbiornik gazowy z TDT....
mateo007 chuma napisał(a):ciekawe czy to da się odtworzyc trzeba będzie odnaleźć stacje montażu

Stacja która Ci to montowała nie wiele Ci pomoze.Nie wiem jakiej firmy masz zbiornik..Będziesz musiał zwrócić się do producenta tego zbiornika lub TDT i wtedy za oplatą ok.50.- dostaniesz wtórnik...
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...

29 Paź 2010, 23:34

Naszczescie czla sprawa skonczyla sie pozytywnie. Wybralem sie do poprzedniego wlasciciela z nim spisalem umowe kupna po raz drógi. Z nim do wydzialu Komunkacji gdzie auto bylo zarejestrowane.. tam otrzymalem zaswiadczenie o tym ze auto bylo tam zarejestrowane, pozniej po wtorniki z zaakladu ubezpieczen, stacji diagnostycznej, no i z tym juz moglem zrejestrowac w swoim wydziale. Wniosek o wydanie wtornika dokumetu od butli mozna bylo wypelnic elektronicznie i wysylaja do domu:D
Dziekuje za pomoc :!: :D
mateo007 chuma
Nowicjusz