Dlaczego kierownica drży przy szybkości 140/150 /h ??

24 Sie 2009, 07:58

Spotkało mnie coś takiego na autostradzie. Odczuwalne drżenie kierownicy przy w/w szybkości. Nadmienię że mam nowe opony jak i jestem po przeglądzie i z zawieszeniem jest wszystko ok?.Pozdrawiam :?:
kaza1
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz-Fordon
  • 24 Sie 2009, 09:51

A jakie to opony? Jeśli koła są wyważone to czasami i tak nie da rady wyważyć wadliwych opon. Czasami tez może się coś dziać z półosią. Przyjrzyj się oponom czy nie mają jakiś wybrzuszeń.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

28 Sty 2010, 22:13

boshe nastepny good pomysl opony zle wywazone xD hehehe ja ostatnio bylem u wulkanizatora i mi powiedzial ze 15gram roznicy na kole przednim lewym wedlugo prawego to jest nic i ze przez to mi nie moze trzasc kierownica przy ponad 120km/h jak sie okazalo pierwszy powod na ktory nalezy patrzec jest wywazenie kol...

jesli ktos kupil uzywane felgi stalowe nalezy bardzo solidnie dopasowac je do piasty w samochodzie bo rozstaw srub to polowa sukcesu jesli kolo nie siedzi na piascie to tez moze trzasc kierownica przy wiekszych predkosciach szczegulnie odczuwalne przy wspomaganiu kierownicy ;)

to tyle pzdr
    diabel111
    Nowicjusz

28 Sty 2010, 22:56

Zmień wulkanizatora i przestań się bawić w archeologię...
    Kubuch
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
    Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2013

29 Sty 2010, 14:36

diabel111 napisał(a):boshe nastepny good pomysl opony zle wywazone xD hehehe ja ostatnio bylem u wulkanizatora i mi powiedzial ze 15gram roznicy na kole przednim lewym wedlugo prawego to jest nic i ze przez to mi nie moze trzasc kierownica przy ponad 120km/h jak sie okazalo pierwszy powod na ktory nalezy patrzec jest wywazenie kol...

jesli ktos kupil uzywane felgi stalowe nalezy bardzo solidnie dopasowac je do piasty w samochodzie bo rozstaw srub to polowa sukcesu jesli kolo nie siedzi na piascie to tez moze trzasc kierownica przy wiekszych predkosciach szczegulnie odczuwalne przy wspomaganiu kierownicy ;)

to tyle pzdr

i zacznij używać słownik a dysortografie jeden, to darmowe narzędzie np do firefoxa. Pół twojego postu na czerwono jest podkreślone.
    karlone
    Zaawansowany