Dlaczego polecacie Peugeota 307?

04 Paź 2014, 23:57

Hej,

przejrzałam dzisiaj mnóstwo tematów na tym forum szczególnie takich, które mnie interesują czyli auto do 15 tys. i zauważyłam, że często polecacie Peugeota 307. Problem polega na tym, że on mi się podoba, ale wszędzie piszą o nim strasznie źle, a do tego we wszelakich raportach awaryjności piastuje ostatnie miejsca wśród kilkuset samochodów! Nie rozumiem więc dlaczego wasza opinia różni się od tej powszechnej i kto ma rację?
Elucha
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 03 2008
Auto: Opel astra I

05 Paź 2014, 20:08

Cześc!
Ja z własnego doświadczenia zdecydowanie polecam. Albo miałem ogromne szczęście albo opinie to brednie. Totalnie bezawaryjne, wygodne, ciekawe stylistycznie auto. Jedyne co to w mojej wersji (2.0 90km hdi) brakowało mocy, ale za to odwdzięczał się mega niskim spalaniem. Silnik z tego co wiem długowieczny, ja nie wiem bo mój dojechał przez 9 lat do 150000
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

06 Paź 2014, 13:13

Dołączam się do tematu, a kojarzycie, czy te usterki z elektryką zostały wyeliminowane w autach po faceliftingu?
Heldan
Nowicjusz

Auto: Nie mam :(

06 Paź 2014, 13:21

Tak, auta po lifcie są o wiele lepsze :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

06 Paź 2014, 13:33

Przeczytałem dzisiaj artykuł na jednym z poczytnych portali, że Peugeot 307 to auto które przejedzie max 300 tyś. Później się rozleci. Wizja straszna, w innym temacie podpowiadaliście mi to auto, kupiłbym je, ale dlaczego tak źle się o nim pisze?
Heldan
Nowicjusz

Auto: Nie mam :(

06 Paź 2014, 15:01

Wszędzie narzeka się na auta francuskie, a ludzie jakoś nimi jeżdżą. Na zachodzie Europy (nie tylko we Francji, bo również w Hiszpanii, Portugalii, Włoszech) są bardziej popularne niż niemieckie. Ogólna zasada jest taka - auta niemieckie są solidniejsze niż francuskie, ale są droższe. Przez to handlarze ściągają do Polski auta niemieckie jak najtańsze (powypadkowe, z ogromnymi przebiegami), żeby je komuś wcisnąć (bo Audi, VW, BMW to takie cudo itd.). Oczywiście z autami francuskimi też tak się zdarza, ale zdecydowanie łatwiej jest znaleźć zadbany egzemplarz, nawet w Polsce i nie będzie to auto tak drogie jak niemieckie, bo wszyscy na widok Francuza będą narzekać ("Panie ale to się psuje").

Wniosek: Łatwiej będzie znaleźć zadbanego Peugeota 307 niż np. Golfa. Unikaj niepolecanych wersji silnikowych, sprawdź dokładnie auto przed zakupem i będzie ok.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny wschód słońca
    Nisko położone słońce w okresie jesiennym może oślepiać kierowców i powodować niebezpieczne sytuacje na drodze. Szczególnie niebezpieczne jest pierwsze 15-45 minut po wschodzie słońca. Ryzyko oślepienia wzrasta ...