REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
rbkt666 napisał(a):Volvo S60 jest spoko, ale tu wchodzi w grę chyba tylko wolnossące 2.4 do zagazowania (kolejny większy koszt), które trzeba kręcić jak każdą wolnossącą benzynę (+ i tak ma dwumas).
rbkt666 napisał(a):W dizlu 2 tysie i już można jechać, a po 2 hondach i IS200 nie ukrywam, że mam dość hałasu przy wyprzedzaniu, ciągłym redukowaniu biegów.
rbkt666 napisał(a):Miał ktoś styczność z tym 308 1.6hdi 90KM (brak dwumasy, dpf,a turbo o stałej geometrii)?
Absolutnie nie jestem przeciwnikiem gazu i wiem o tym. Przeszkadza mi tylko wożenie zapasówki w bagażniku i tankowanie co 300-350km zwłaszcza zimą...- do zagazowania nadaje się każdy silnik - na rynku jest maaaaasa egzemplarzy z lpg - podstawowe 2.4/140 ma max moc przy 4500rpm a max moment przy 3300 (dla porównania w is miałeś moc przy 6200 i nm przy 4600) - te silniki jadą "z pojemności".
Czytaj więcej: posting.php?mode=reply&f=7&t=113377
Zawsze można wirusa zrobićW sumie kupując takiego peżota nie będziesz wyprzedzał więc i hałasu nie będzie
Każdy by tak chciał, ale wiadomo, że to nierealneMam wrazenie ze jest tu kupa tematow, w ktorych autor chcialby kupic auto za 10-20k, w stanie salonowym, bez wkladu, bez rdzy, z dynamicznym silnikiem, zeby malo palil, byl cichy, dobrze wyposazony i ogolnie cacy. Czas troche zejsc na ziemie bo tak samo jak nie kupi sie uzywanej lodowki za 300 zl w super stanie, tak samo nie kupi sie idealnego auta za 15k. Ja juz bym wolal tego lexa zostawic, przynajmniej autor wsadzil swoj pakiet startowy. Kupi co innego za 15k i moze wsadzic kolejne 10 niedlugo po zakupie.
rbkt666 napisał(a):Zawsze można wirusa zrobić
rbkt666 napisał(a):Tylko ja w to auto wkładam i wkładam i jest d..a, bo trafiam na pi*dy nie fachowców.
rbkt666 napisał(a):Co do S60 to nawet mi się podoba i mógłbym takim jeździć, ale na otomoto w kwocie do 15 tysięcy z silnikami 2.4 w manualu mamy 80 sztuk. Po zaznaczeniu opcji: "bezwypadkowy", "zarejestrowany w kraju" i benzyna + lpg zostaje 1 sztuka, więc nie przesadzałbym z tą masą egzemplarzy z podltenkiem biedy
rbkt666 napisał(a): Sprzęgło zmieniałem kompletne z dwumasą na jednomas, bo mi szarpało, skrzypiało i piskało na puszczonym sprzęgle. Po zmianie tylko szarpać przestało. 2 razy byłem u mechanika i po 2 dni spokoju, a potem znowu piszczenie na puszczonym sprzęgle i skrzypienie przy wciskaniu.
myślę że jakbyś miał wydać 4k na sprzęgło to sam byś się zastanowił nad sztywniakiemandrewb25 napisał(a):To zmienia sie na takie jak powinno być a nie kombinacje , a później lament że coś nie działa jak powinno.
andrewb25 napisał(a):To zmienia sie na takie jak powinno być a nie kombinacje , a później lament że coś nie działa jak powinno.