Dodge T 214 WC 52 POMOC!!!

27 Sty 2011, 20:20

Witam. mam problem potrzebuje silnik. 6-cylindrowy dolnozaworowy do Dodge T 214 WC 52. nie wiem gdzie go znaleść szperam i nic. może tu uzyskam pomoc z gory dziekuje.;]
C.K Dezerter
Nowicjusz

Miejscowość: Bieszczady

27 Sty 2011, 20:34

Jakiś czas temu był na niemieckim ebay'u silnik Dodge T214 . Może warto się skontaktować z kimś z okolic Bielska zajmującym się renowacją i odbudową pojazdów wojskowych. Odrestaurowali Dodga T214. Lub zastąpienie dużego i słabego silnika Beep'a przez jakiegoś hamerykańskiego diesla :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

27 Sty 2011, 20:43

a posiadał byś jakiś kontakt tam do kogoś ?:p bo nawet nie wiem co i jak ;] mam do niego silnik. ma już troche lat. nie dawno sie nim zainteresowałem. teraz aktualnie w Dodge jest silnik z Ursusa C 360. wiem wiem śmieszne;p ale na tamte czasy gdy moj tato sie tym zajmował to było git, orginalny silnik sies pękniety . ponieważ banda kretynów której tato pozyczył samochód zapomniała o wylaniu wody w zimie... ehh co tu dużo mówić. ten silnik z Ursusa jest za słaby do niego . :wink:
C.K Dezerter
Nowicjusz

27 Sty 2011, 22:06

Poszło na P.W.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

27 Sty 2011, 23:50

dzieki;p a jeszcze jedno również potrzebuje opon do niego 9,00-16 (nie rolnicze) jak ktoś posiadał by informacje na ten temat był bym wdzieczny za udzielenie ich. mogły by być orginalne, opony.
C.K Dezerter
Nowicjusz

02 Lut 2011, 10:46

mam taki silnik wraz z gaznikiem
fux
Nowicjusz

Miejscowość: gdynia