Rover 214-czujnik temperatury

06 Lut 2009, 14:36

Witam chciałbym się zapytać czy na obrazku jest to czujnik temperatury( czerwone kółeczko)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jest to silnik do Rovera 214 1.4 75km
leszczu19901
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

06 Lut 2009, 18:29

tak to jest czujnik temperatury
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Lut 2009, 15:57

tak myślałem dzięki za pomoc
leszczu19901
Nowicjusz

13 Lut 2009, 11:08

Tak to jest czujnik temperatury Mam pytanie czy skacze tobie temperatura? Jak tak to możesz mieć problem z uszczelka pod głowica Ja miałem taki model samoch. i to jest wada tego silnika Pozdrawiam
softer
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Lut 2009, 21:13

softer napisał(a):Tak to jest czujnik temperatury Mam pytanie czy skacze tobie temperatura? Jak tak to możesz mieć problem z uszczelka pod głowica Ja miałem taki model samoch. i to jest wada tego silnika Pozdrawiam

temperatura mi nie skacze jest tak cały czas po środku
leszczu19901
Nowicjusz

13 Lut 2009, 21:17

Po środku to mniej więcej ile? Powinna podejść do 90 stopni i opaść do około 60 stopni.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

13 Lut 2009, 22:30

leszczu19901 napisał(a):
softer napisał(a):Tak to jest czujnik temperatury Mam pytanie czy skacze tobie temperatura? Jak tak to możesz mieć problem z uszczelka pod głowica Ja miałem taki model samoch. i to jest wada tego silnika Pozdrawiam

temperatura mi nie skacze jest tak cały czas po środku
dokladnie u mnie tez nie skakala a wskazowka byla po srodku ,jezdzilem takim samochodem przez dwa lata rocznie robilem ok 20 tysiecy km i niemialem zadnego problemu z nim oprucz zuzycia klockow hamulcowych i dziury w tlumniku a wszyscy mowia ze to szajc...
tomekd84
Nowicjusz

14 Lut 2009, 12:57

Szczerze to ja miałem ten sam model i same problemy Zaczęło się z czujnikiem potem uszczelka Minęło trochę czasu maglownica do wymiany Jak wymieniłem silnik bo nie dało się nic zrobić za duży koszt naprawy No znów minął jakiś czas padła uszczelka no i czas tego samochodu skończył się u żyda Mam koleżankę i ten sam problem taki sam parch jak mój A życzę miłego bezawaryjnego śmigania Pozdrawiam :wink:
softer
Nowicjusz
Awatar użytkownika

14 Lut 2009, 14:08

piotrpz87 napisał(a):Po środku to mniej więcej ile? Powinna podejść do 90 stopni i opaść do około 60 stopni.

nie wiem dokładnie ile stopni bo nie u mnie liczb na wskaźniku
leszczu19901
Nowicjusz

14 Lut 2009, 20:57

softer napisał(a):Szczerze to ja miałem ten sam model i same problemy Zaczęło się z czujnikiem potem uszczelka Minęło trochę czasu maglownica do wymiany Jak wymieniłem silnik bo nie dało się nic zrobić za duży koszt naprawy No znów minął jakiś czas padła uszczelka no i czas tego samochodu skończył się u żyda Mam koleżankę i ten sam problem taki sam parch jak mój A życzę miłego bezawaryjnego śmigania Pozdrawiam :wink:
jezeli dbasz to masz :lol:
tomekd84
Nowicjusz