Dorobiony kodowany klucz, a bezpieczeństwo

17 Maj 2016, 16:24

Witam.
Zgubiłam kluczyki z pilotem do auta i w serwisie mam możliwość zamiast wymieniać wszystkich wkładek w zamkach dorobić nowy kluczyk. Mam Peugeota 207, rocznik 2007, więc domyślam się, że ma immobilizer.
Moje pytanie: czy jeśli dorobię kluczyk i zostanie on zakodowany dla immobilizera oraz dla zamka centralnego to co osoba posiadająca poprzedni kluczyk moze zrobić? Otworzyć samochód? Włączyć go?
Dziękuję!
sayda
Obserwowany

Auto: Peugeot 207
  • 17 Maj 2016, 17:45

sayda napisał(a):czy jeśli dorobię kluczyk i zostanie on zakodowany dla immobilizera oraz dla zamka centralnego to co osoba posiadająca poprzedni kluczyk moze zrobić? Otworzyć samochód? Włączyć go?
    Tak, bo dorabiasz według wzoru i kodu fabrycznego immobilisera. Jak chcesz uniknąć tego typu problemu to możesz założyć dodatkowe zabezpieczenie po dorobieniu kluczyka z immo.
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999

17 Maj 2016, 20:59

Witamy. Po zakodowaniu kluczyków w serwisie auto powinno odpalać tylko na nowo zakodowanych a ten stary/zgubiony będzie mógł posłużyć tylko do otwarcia drzwi. Zawsze podczas adaptacji dopisuje się wszystkie kluczyki które mają odpalać silnik.
    AutoConrad
    Aktywny

Miejscowość: Warszawa
    Auto: różne marki
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Eclipse Cross - SUV coupe
      Nowy model Mitsubishi Eclipse Cross, którego bezpośrednimi konkurentami będą modele Volkswagen Tiguan, Mazda CX5 i Volvo XC40, wyróżnia się sportową sylwetką SUV-a coupe, znakomitymi osiągami i wyjątkową precyzją ...