REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
tak właśnie jest prawidłowoPiotr326 napisał(a):Multimetr podpięty pod zacisk prądowy rozrusznika i masę akumulatora - napięcie 13,25 V (bez kluczyka w stacyjce_tak nie powinno być);
To to auto tylko że w nowym temacie ? Jak tak to wszystko zmienia . Być może to silnik sam w sobie stawia opór lub osprzęt np. zablokowany alternator . Trzeba zdjąć pasek wieloklinowy i zobaczyć. Pokręcić kluczem wał korbowy.Piotr326 napisał(a):Witam. Mam problem po dłuższym postoju samochodu. Brak odpalania, około 3 miesiące. Nowy akumulator, nowy rozrusznik - 1,7 KW, wymieniona masa karoseria-skrzynia biegów. Sprawdzony bezpiecznik w skrzynce komora silnika. Skrzynka bezpieczników i przekaźników sucha/hermetycznie zamknięta. Rozrusznik po uruchomieniu nie jest w stanie zakręcić kołem zamachowym. Rusza i zaraz staje. Po paru próbach, rozrusznik jest wyraźnie ciepły. ciepłe są tez klemy akumulatora. Na tablicy żadnych błędów. Po paru próbach światła tablicy przygasają. Szukam bo prawdopodobnie jest, przekaźnika rozruchu/rozrusznika w skrzynce bezpieczników w komorze silnika. Nie mogę znaleźć nigdzie opisu. Zastanawiam się co dalej sprawdzać. z góry bardzo dziękuję za każdą sugestię.