Działanie Google Maps na różnych urządzeniach.

10 Maj 2021, 12:49

Zauważyłem że co urządzenie to inna praca aplikacji Mapy, np na moim huaweiu działa bez problemu bez zacięć, bez gubienia się. W aucie na radiu androida działa ale czasami zdubi GSPa ale to co widzę u kobity na samsungu to jakiś żart, na rondach czy skrzyżowaniach się zacina, co chwilę gubi sygnał GPS i dłuższą chwilę trwa odnależenie się czasami mówi co innego à pokazuje co innego. Nowy samsung :o od czego to może zależeć?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Maj 2021, 13:06

Zależy od systemu na którym działa. W samochodzie możesz mieć np. słabszy odbiornik GPS i system niż na smartfonie. Na pewno będziesz miał inny procesor w Huawei i w Samsungu inną kompilację systemu. To wszystko ma wpływ na działanie danej aplikacji. Do tego ilość zainstalowanych aplikacji działających np. w tle, pamięć urządzenia itd. :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

10 Maj 2021, 14:04

No ale taka przepaść? Samsung w teorii jest dużo lepszy, nie było innych apek w tle, ja na hujeju mam i YT i BT jakieś tam apki w tle i działa bez zarzuty.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

11 Maj 2021, 07:49

Kao napisał(a):Samsung w teorii jest dużo lepszy
W teorii tak ale w rzeczywistości bywa inaczej. Miałem kilka Samsungów i w końcu przesiadłem się na Huawei i powiem szczerze że mniej problemów i system działa stabilniej.
Rokiko
Forumowicz VIP

11 Maj 2021, 07:54

Myślisz że inna apka nawigacyjna może lepiej działać?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

11 Maj 2021, 12:44

Możesz spróbować ale wydaje mi się że to będzie raczej wina telefonu bo gubi sygnał GPS przez co traci orientację i może mieć przez to zwiechy przez jakiś czas. najgorzej ja się trafi przed rondem albo skrzyżowaniem.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Systemy zautomatyzowanej jazdy - bezpieczeństwo na drogach
    Kiedy myślimy o samochodach przyszłości, w pierwszej kolejności przychodzą nam na myśl koncepty o śmiałych liniach czy napędzie wodorowym. Tak naprawdę jednak najbliższą, ważną zmianą w motoryzacji będzie masowe pojawienie ...

11 Maj 2021, 12:50

Rokiko napisał(a):najgorzej ja się trafi przed rondem albo skrzyżowaniem.
a właśnie tak jest najczęściej.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

11 Maj 2021, 18:30

U mnie w domu są 4 różne Samsungi i żaden nie traci sygnału. Wszystkie śmigają elegancko na mapach google. Też podejrzewam, że to będzie coś z telefonem - albo z systemem albo samą apką. Odinstaluj i zainstaluj na nowo. Może aktualizacje są nowsze, których nie masz zainstalowanych.
Bez problemy działa mi też Yanosik jak i prędkościomierz. Zainstaluj sobie jakąś inną mapkę, choćby wspomnianego Yanosika.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Maj 2021, 18:49

Kiedyś też miałem samsungi i nie kojarzę żebym miał jakieś problemy. Ten samsung jest nowy, ma 2 tyg, wszystko zaaktualizowane. Pobiorę waze i zobaczymy jak to będzie
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

12 Maj 2021, 07:53

Zobacz jeszcze czy nie masz poblokowanych jakiś uprawnień dla aplikacji mapy googla.
Rokiko
Forumowicz VIP