E46 323 Coupe do oceny

10 Kwi 2015, 21:33

Witam
Planuję kupić BMW E46 323 coupe. Jutro jadę oglądać jedno auto i jestem bardzo zdecydowany na nie. Jedynie co wiem są do wymiany świece i cewki i silnik czasem chodzi na 5 cylindrach, a nie na 6 (obstawiam problem z cewka lub świecą). Te auto będę oglądał (cena aktualna po rozmowie telefonicznej to 2800 euro):
[link do marktplaats.nl wygasł]

Dodatkowo jeżeli mógłbym prosić o kilka porad na temat na co najlepiej zwracać uwagę przy oględzinach. trochę się już tego na czytałem, ale dodatkowe wskazówki byłyby mile widziane.
Pozdrawiam
Ambry
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 07 1993
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Mitsubishi Carisma
Silnik: 1.9 TD
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

10 Kwi 2015, 22:07

Przyjrzyj się masce i lewemu błotnikowi z przodu - chyba coś było działane przy tych elementach.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

11 Kwi 2015, 08:22

Przyjrze się temu jak tam będę. Nic innego nie rzuciło się w oczy?
Ambry
Nowicjusz

11 Kwi 2015, 08:57

Jak czasem chodzi na 5, a czasem na 6? Ja bym się w to nie pchał, bo pachnie mi to remontem silnika. Jak to jest świeca/cewka to właściciel by raczej to zrobił do sprzedaży. :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Kwi 2015, 09:44

Jak zgaduje nie ma żadnego sposobu, aby sprawdzić (we własnym zakresie) czy silnik był remontowany?

@Edit
Może tak, czy po zdjęciu cewek będzie widać czy do komory dostaje się olej? Jeżeli tak to czy potrzeba specjalnych kombinerek do zdjęcia tych cewek czy wystarcza zwykłe (ewentualnie dłonią). Jeżeli to będzie możliwe to będę odłączał cewki po kolei przy włączonym silniku i będę wiedizał który cylinder nie działa. Tylko wtedy zostanie do zdiagnozowania czy to problem z cewką/świecą czy też przeciekające płyny.
Ambry
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chika Kako i Lexus zmieniają reguły gry
    Chika Kako należy do najbardziej inspirujących kobiet w branży motoryzacyjnej. Stanowisko głównego inżyniera zajęła jako pierwsza kobieta nie tylko w Lexusie, ale w całej Japonii. To kobieta, która zmieniła ...
    Cyfrowe lusterko wsteczne - Lexus LS
    Piąta generacja Lexusa LS wyposażona jest w wiele elektronicznych udogodnień, takich jak pakiet bezpieczeństwa czynnego z funkcjami automatycznego prowadzenia czy 24-calowy, kolorowy wyświetlacz HUD. Łatwą do przeoczenia, ...