Ekonomiczne autko

20 Maj 2010, 06:43

Witam wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy i coś czuję po kościach, że nie raz jeszcze tu zajrzę.

Poszukuję ekonomicznego samochodu w cenie do 3k, paliwo nie gra roli ważne aby samochód mało palił. Skłaniał bym się ku opcjom małego silnika np. do 1.4 - 1.6 lub mniejszy . W tym przedziale cenowym widziałem kilka rozsądnych aut np. z mazd 323 można coś wybrać ale jak już wspomniałem chodzi głównie o spalanie. Jakie macie zdanie na ten temat? Czym powinienem się zainteresować?
3dfuria.blogspot.com
kellyq
Nowicjusz

Miejscowość: Lubelskie

20 Maj 2010, 07:14

Do 3 k,to zainteresuj się autem z tzw. "masówki". Każde starsze,prawie "pełnoletnie" i egzotyczne japońskie auto (np: Mazda) ,to moim zdaniem ...pułapka.Po takim zakupie możesz stac się częstym gościem szrotów,bo nowe części są dosyc drogie.A auto nie jest nowe i każde będzie się w tym wieku psuło...albo co najmniej nie będzie bezawaryjne... :smile:
Już lepiej rozejrzec się za Punto I z początków produkcji lub jakąś Vectrą(może nawet z lpg).Do tego dołożyłbym jeszcze Peugeota 306.
:smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Maj 2010, 07:30

W tej cenie uda się trafić na jakąś 323 BG 1,3 np. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , ale ja poleciłbym coś innego. Ten samochód mam dobrze sprawdzony, ponieważ posiadałem go 2 lata i bardzo sobie chwaliłem - Polo 86C Coupe z motorem NZ (1,3 na pełnym wtrysku). Na trasie spokojnie zadowalał się spalaniem rzędu 5 litrów (rekord 4,60 o ile pamiętam), w mieście ok. 6-7 (rekord 5,80 o ile pamiętam). Części tanie, jak barszcz, auto bardzo proste w budowie - sprzedawałem ze łzą w oku.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

20 Maj 2010, 08:23

Z mojej strony VW Polo i Fiat Punto mkI.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Maj 2010, 11:51

Dzięki wszystkim za wskazówki, widzę ,że Polo i Punto dominuje w tym przedziale cenowym
niedawno znajomy dał mi też namiary na Skodę Felicię 1.3

co możecie mi o niej powiedzieć
3dfuria.blogspot.com
kellyq
Nowicjusz

Miejscowość: Lubelskie

22 Maj 2010, 12:46

Za 3tys może znajdziesz jakiś ciekawy egzemplarz ale niestety bardzo ją lubi ruda :neutral:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Maj 2010, 12:54

Jesli chcesz jezdzi bezawaryjnie to punto odpada ! Zawieszenie do bani, silnik przy 100km/h jest bardzo glosny i jest bardzo malo stabilny na zakretach. Nie polecam !
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

22 Maj 2010, 14:40

Ciekawe który samochód za 3 tysiące ma dobre zawieszenie, jest cichy i dobrze trzyma się drogi.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

22 Maj 2010, 15:50

J bym wybral : opela tigre, golfika, passata, astre 1
e220 okular
Początkujący

22 Maj 2010, 17:26

Tigra do 3tys chyba tylko w wersji angielskiej albo po dzwonie.
Astra I do 3tys zajechany szrot.
A Passat i Golf to tylko Passat B3 i Golf II.
A co do autora tematu to jeśli Cie to zainteresuje to pod uwage możesz jeszcze wziąć Fiata CC i Uno w dieselku.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

22 Maj 2010, 18:17

Poleciles punto i jakos wytrzymalem, ale jak poleciles cinkusia to myslalem ze mnie szlak trafi :shock: Masakra !
e220 okular
Początkujący

22 Maj 2010, 18:26

No a co w tym złego?? :roll:
Barol
Awatar użytkownika

22 Maj 2010, 18:26

Za 3 tys auto ktore malo pali to cinkus to dobry wybór. Czego mozna oczekiwac od samochodu za takie pieniadze. Jesli wystarczy komus przemieszczac sie z punktu A do punktu B. To ja nie widze problemów.
szukam Autka :)
Czaki85
Nowicjusz

Miejscowość: Mikołów

22 Maj 2010, 18:57

barol91 napisał(a):No a co w tym złego?? :roll:
Sam sobie na to pytanie odpowiedz, bo ja mam dosyc zasmiecania forum !
e220 okular
Początkujący

22 Maj 2010, 19:16

Za 3tys znajdzie dobry egzemplarz CC z 98roku a więc koncówki produkcji,auto dobrze nadaje sie do miasta jak i dla świeżych kierowców.
Barol
Awatar użytkownika