Epica czy Evanda

26 Cze 2010, 13:26

mam do Was pytanie co jest wg Was lepsze chevrolet epica diesel czy evanda?? chodzi mi o ogolny rozrachunek.
linukx
Nowicjusz

Miejscowość: bieszczady

26 Cze 2010, 13:53

Obydwa to najzwyczajniej Daewoo, stanowiące imitację, marną replikę udającą Chevroleta. Prawdziwy pierwotny Chevrolet jest amerykańska marką. Te modele nie wiele mają wspólnego z kultowym Chevroletem. Zob -> http://www.niot.net/niot_570/daewoo%20e ... 282%29.jpg
Ostatnio edytowany przez krikus, 26 Cze 2010, 14:09, edytowano w sumie 1 raz
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

26 Cze 2010, 13:58

J.w., to badziewie, gorsze od Daewoo.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Cze 2010, 14:50

no dobra wiem ze evanda jak i epica to jednak daewoo. ale nie chodzilo mi o krytyke tych samochodów i uznanie ich za najwieksze gawno tylko o to ktory z nich jest lepszy. chociaz nie zgodze sie z tym ze obydwa sa beznadziejnymi samochodami wrecz przeciwnie kazdy tak uwaza bo woli jezdzic 20 letnim zlomem z niemiec niz np. 2 letnim koreanczykiem.
linukx
Nowicjusz

Miejscowość: bieszczady

29 Cze 2010, 15:13

Wsiądź sobie do 20 letniego złomu z niemiec i do nowego chev z salonu... ja podziękowałem i wybrałem złom z niemiec.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 15:23

Bo masz klapki na oczach.
Amerykańskie Chevrolety to też po prostu tanie samochody.
To wcale nie są złe samochody, przestronne i proste w budownie, dobrze znoszące LPG i w dodatku tanie.
Można też znaleźć pewne egzemplarze od pierwszych właścicieli.
Wg. warto się nimi zainteresować.
Ja zdecydowanie wolę 2 letniego koreańczyka niż 20 letniego Niemca, w rzeczywistości jednak 2 letni koreańczyk kosztuje tyle co 4-5 letni niemiecki odpowiednik.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...

29 Cze 2010, 15:28

To czemu jeździsz MB? Jakie klapki na oczach? Chevrolet nie ma w sobie niczego, co brakuje starym europejskim, dobrym autom, oprócz rocznika, przy czym jest gorzej wykonany. Sam miałem 2 koreńskie auta, ale to co robi chevrolet to jest poniżej pewnego poziomu przyzwoitości. Z resztą chev jest amerykański...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Cze 2010, 15:34

Bo świetnie mi się nim jeździ. BMW zresztą też.
Nie kwestionuje tego, że europejskie auta są lepsze od chvroletów z Korei bo to oczywista oczywistość ale jeśli ktoś szuka taniego, młodego i przyzwoicie wyposażonego samochodu to dobre propozycje.
Pewnie, że Mercedes czy BMW sa lepsze ba Ople, VW, Peugeoty itp. też ale są droższe.
BTW: wolę 4-5 letni europejski samochód niż 2 letniego Chev'iego ale Evanda i Epica to jednak znacznie lepsze samochody niż Lacetti i Aveo i mogą stanowić jakąś tam młodszą/tańszą alternatywę.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000