Expert 2008 2.0hdi problem z silnikiem

15 Maj 2022, 00:58

Witam,
Mam problem peugeot w pewnym momencie stracił moc podczas jazdy. Na jalowych silnik pracuje równo a przy dodaniu gazu zaczyna szarpać do ok 3 tys obrotów, powyżej jest ok. Mimo to auto nie ma siły jechać, lodówka da się nim ruszyć jak już jedzie to max 2 da się zapiąć, na 3 ma już za ciężko. Dodatkowo mocno kopci . Stało się to jakieś 7km po tankowaniu , nie wiem czy mogę to z tym połączyć. Ale jak zaczęły się problemy to podjechałem na inną stację i zalałem paliwo do pelna na innej . ( stację to sieciowki nie żadne prywatne)

Link do filmu
https://drive.google.com/file/d/1TXp0zA ... p=drivesdk
creator1
Nowicjusz

Auto: Brak

16 Maj 2022, 10:08

creator1 napisał(a):jak zaczęły się problemy to podjechałem na inną stację i zalałem paliwo do pelna na innej
Coś pomogło czy nic? Wcześniej jak tankowałeś to do pełna, dużo było paliwa w zbiorniku przed tankowaniem?
Ogólnie różnie bywa czasem może zaciągnąć jakiś syf z baku i przytkać trochę filtr paliwa, sama jakość paliwa też nie jest bez znaczenia. To czy można to łączyć ze sobą jeżeli chodzi o problemy i tankowanie moim zdaniem warto mieć to na uwadze.

Możesz dodać jakiś dodatek do paliwa do czyszczenia/ochrony układu wtryskowego i zobaczyć czy to coś da.

Sprawdzałeś czy nie ma żadnych błędów w sterowniku po takim zachowaniu silnika?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro na FIA WEC, Bahrajn
    Od następnej rundy FIA WEC w Bahrajnie w wyścigach wezmą udział dwa egzemplarze Audi R18 e-tron quattro. Będzie to pierwszy start prototypowego pojazdu marki Audi na piaskach pustyni. Jazda nocą i wysokie temperatury to ogromne ...