Fajny samochód, nie psuje sie i mało pali dla faceta do 7000

21 Lut 2013, 11:25

Witam! szukam samochodu który będzie się mało psuł, miał ładny wygląd(Musi się prezentować!), i palił jak najmniej do 7000 zł. Moc nie musi być jakaś zabójcza, ale jakaś musi :) jest to mój pierwszy samochód na który zarobiłem ciężką pracą także czekam na porady :) najlepiej napęd na przód żeby był. pozdrawiam :)
karollo222
Nowicjusz

Auto: nie mam

21 Lut 2013, 11:37

golf 4, audi a4, bmw e36, passat :D
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda Civic V
Silnik: 1.5i 102KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

21 Lut 2013, 12:36

No tak Golf IV czy A4 za tą kase będą napewno w dobrym stanie :no:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lut 2013, 12:41

moj kuzyn kupil za niecale 2tys euro z niemiec i powiem ze nie ma z nim problemow takze pomyslalem ze moge wziasc to auto pod uwage
Jaca17
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Honda Civic V
Silnik: 1.5i 102KM
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

21 Lut 2013, 12:43

No tak ale dolicz do tego koszt sprowadzenia i koszt opłat,to wychodzi lekko ponad 10tys.zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lut 2013, 17:38

Od kiedy Audi A4, Golf IV czy Passat "nie psują się"? Bezawaryjność niemieckiej motoryzacji kończy się w 1945 roku na Tygrysie Królewskim. :mrgreen:

Mało pali Opel Astra I 1.6 8V, na upartego możesz szukać nowszej wersji Astry. Silnik z całego serca mogę Ci polecić, niezawodny, o ile tylko kupisz w dobrym stanie.
Właściwie to nie oszukujmy się - "psucie się" będzie zależało od tego w jakim stanie kupisz auto, a nie jakie auto kupisz.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Toyoty Camry 8 generacji
    Fabryka Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc., (TMMK) rozpoczęła produkcję Toyoty Camry 8. generacji. Nowa Camry zadebiutowała na targach w Detroit w styczniu 2017 roku. Model jest produkowany od 1982 roku, a od 15 lat ...

21 Lut 2013, 18:12

@Killaz, Astra jak najbardziej, ale niestety nie za 7 tys.
Felczy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 12 2011

21 Lut 2013, 19:24

Wiadomo-nie ma aut które się nie psują, ale są fabrycznie wykonane lepiej i gorzej :) czy Astra II czy też Astra III też są OK? :) coś oprócz astry?
karollo222
Nowicjusz

Auto: nie mam

21 Lut 2013, 19:59

Nie do końca, znajomy ostatnio jeździł szukając Astry II za 7,500 zł, mogę śmiało stwierdzić, że można w tej cenie znaleźć dwójkę z początków produkcji w ubogiej wersji.
Są wyjątki od zasady - tym bardziej, że Astra II nie była nigdy ani prestiżowa, ani wykwitnie piękna.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

21 Lut 2013, 20:40

Może audi a6 c4 :) Najlepiej 1.9 tdi
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

23 Lut 2013, 00:20

Musze Was zmartwić, każde autko sie kiedyś popsuje :D nawet jak stoi w garażu raz na tydzien do kościola albo do biedronki na zakupy :D
Autko do 7 tys i pewnie tanie w utrzymaniu i na gazie :D
Ja bym proponował jakieś popularny sedanik i polerke u lakiernika zrobić i pare detali wychromować ale z gustem :D za tą kase ciężko Ci bedzie znaleźć coś młodego i utrzymanego, więc albo starszy za niższą kaske z polerką i ładnymi chromowanymi felami
Wyżej ktoś napisał a6 c4, polać mu, dobrze gada :D ja bym zaryzykował omege b w sedanie(polerka lakieru i chromowanie felg,i jakieś drobiazgi wychromować i tez jakoś wyglada. Bmw to wydatki, mercolki to dla dziadków, duzo pala i na gazie z wtryskiem mechanicznym, puki nie kichnie jest ok, ale jak juz kichnie, to nie ma magika zeby to dobrze poustawiał. Pasków/golfów dobre, ale pełno tego jezdzi. Takie moje zdanie, nie musisz sie zgadzać.
Pozdrawiam i zycze udanego wyboru :D
jacodk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak
Rok produkcji: 2002

23 Lut 2013, 12:37

Nie zapominajmy, że rozmawiamy o autach używanych, które już swoje przeżyły i przede wszystkim trzeba zwracać uwagę na stan konkretnego egzemplarzu, niż to, co jest na masce, bo czasem lepiej kupić włocha albo francuza w dobrym stanie niż zajechanego niemca albo japońca.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

23 Lut 2013, 13:18

Pamiętam jak raz rozmawialiśmy z kolegami o autach przy piwie to wszyscy razem stwierdziliśmy że nie ma aut idealnych,każde prędzej czy póżniej odmówi posłuszeństwa.
Barol
Awatar użytkownika

23 Lut 2013, 13:55

Oczywiście, zgodzę się z Tobą w 100% możesz kupić zajechanego niemca, tylko będziesz dokładać, możesz kupić utrzymanego francuza, albo włocha i pojeździć dłużej. Ale nie ma reguły jeśli chodzi o producenta.

Każde auto ma wady, ale w audi vw seat skoda części ogólnie dostępne, możesz przebierać w zamiennikach podobnie opel.
Pozdrawiam
jacodk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: brak
Rok produkcji: 2002