Felgi z oponami. będą pasować?

31 Gru 2010, 17:07

Witam. mam zamiar kupić na wiosnę alu do mojej polówki 9N. znalazłem takie [link do oferty na Allegro wygasł] Po przeczytaniu opisu felg dowiedziałem się, że przy użyciu innego pierścienia centrującego koła pasują do VW POLO 9N. no i to są R16 a w oryginale mam R14. i mam pytania.

jakie pierścienie musiałbym kupić, żeby te felgi spasowały? (za bardzo sie na tym nie znam i dlatego proszę o rade)
na stalówce oryginalnej mam wybite ET35 a tu jest ET38 będzie pasować?
i jeśli chodzi o opony to czy wszystko bedzie ok i nic nie będzie obcierać? mam zamiar zakupić opony węższe np. 175 o profilu 65 a na tych pojeździć dopóki sie da.
rysiekRysiu
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Krakowa

31 Gru 2010, 18:04

Pierścień ma za zadanie zniwelować różnice w średnicy piasty koła a otworu felgi np.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Co do tego czy nie będą szorować to ciężko powiedzieć, natomiast nie ma opon 175/65/16cali są 16stki rozmiar 175 ale wzmacniane do busów.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

01 Sty 2011, 10:47

aha rozumiem. więc opony 185 bym musiał zakupić. jeszcze mam sporo czasu, poszukam może jakichś 15". dzięki ;]
rysiekRysiu
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Krakowa

02 Sty 2011, 11:08

Coś mi się wydaje, że nie będą pasować dedykowane rozmiary do Polo 02> 5x100 ET38-45 195/50/15 195/45/16 205/40/17
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...
    "Szklana pułapka 5": Klasa G, Sprinter, Unimog i Zetros
    "Szklana pułapka 5" trafi do polskich kin 14 lutego br. Mercedes-Benz ma w filmie silną reprezentację, a auta spod znaku trójramiennej gwiazdy będą obsługiwały jego premierowe pokazy w Londynie i Berlinie. John McClane ...