Fiat Albea czy wart jest zainteresowania?

28 Sty 2013, 23:08

Witam, co myślicie o tym samochodzie? Znajomy ma do sprzedania 9 letniego, bez korozji, silnik i ogólnie cały samochód sprawny, sporo z nim kiedyś jeździłem i w sumie auto mi się zawsze podobało. Ale sprawność sprawnością a podobać się nie musi - pytanie jak jest z częściami, czy drogi w utrzymaniu, awaryjny? Dodam, ze gaz wsadzony już i tutaj też pytanie - jak z jego spalaniem?
Kapeek
Nowicjusz

Auto: nie mam

29 Sty 2013, 16:36

za dużo informacji to tu nie podałeś... jaki gaz? jaki przebieg? jaki silnik? jaka cena? czy znajomy to 1 właściciel? piszesz, że samochód 9 letni czyli rok produkcji 2004 a w 2004 roku kończyła się produkcja 1 wersji i zaczynała produkcja 2 wersji, więc o której mówimy? odpowiedz na te pytania to będziemy mogli powiedzieć coś więcej. teraz jedynie można powiedzieć, że fiat to fiat, może coś wyskoczy, może nie, jakoś wykonania nie powala, dlatego też czasem coś może wyskoczyć co zniechęca do tej marki.
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

31 Sty 2013, 00:41

Sorry, zapomniałem zupełnie xD. No i pomyłka, auto z 2003 roku, więc ta wersja pierwsza. Przebieg około 200 000km, silnik 1,2 80km, znajomy to 1 właściciel :) cena - 6 000zł (a wcześniej sprawdzi czy wszystko jest w porządku, jeśli nie to naprawia). Co do gazu zupełnie się nie znam, musiałbym dopytać :)
Kapeek
Nowicjusz

Auto: nie mam

31 Sty 2013, 09:01

Jak wszystko ok to bierz tylko ten przebieg już troche sporo ma.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sty 2013, 21:24

Cena bardzo dobra. Przebieg normalny jak na ten rocznik, jeżeli byl serwisowany na bierząco to raczej bez obaw. Jeśli samochód ma sluzyc do przemieszczania się z punktu A do punktu B (praca, szkoła, zakupy) to bierz śmiało. ceny częsci w normie, spalanie (z opinii innych ok. 7L benzyny, ok 8L gazu (w zaleznosci od stylu jazdy) a jesli chodzi o awaryjnosc, jak to Fiat, raczej bez większych problemów, raczej denerwujące usterki pierdół. za tą cene nie kupisz raczej nic lepszego (i tak pewnego)

+ Cena dobra, jest gaz, 1 właściciel, zadbany.
- Fiat :D :D
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe porządki w samochodzie
    Pierwsze opady śniegu, oblodzone ulice i chodniki oraz mroźne temperatury powinny być wyraźnym sygnałem dla kierowców, żeby przygotować samochód do zimy. Wymiana opon, sprawdzenie układu hamulcowego czy zaopatrzenie ...