Fiat ducato jaka skrzynia do silnika 2.8

20 Mar 2013, 21:18

Witam,mam fiata ducato z 95 z silnikiem 2.8D do którego ktoś podobno założył skrzynie od 2.5 i po jakimś czasie padła dlatego że była od innego silnika.Chciałbym kupić inną skrzynie do tego silnika tylko nie wiem o jakich symbolach jakby ktoś był w temacie to prosze o pomoc.Mój fiat jest na kołach 15 bo podobno jest to ważne
PAWLINKA10
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 06 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: fiat ducato
Silnik: 2.8d
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

23 Mar 2013, 16:13

Niestety żeby odczytać numer musiał byś rozebrać skrzynie. Numer znajduje się na kole talerzowym .

Może któryś użytkownik, miał dokładnie ten sam problem i jest w stanie podać numer.

#edit, szybko sie dokształciłem i teraz już wiem że do tego typu silnika w rocznikach 1994-2001 wychodził jeden typ skrzyni więc po roku dojdziesz, jakiej potrzebujesz.
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Mar 2013, 21:39

CośTamWiem napisał(a):Niestety żeby odczytać numer musiał byś rozebrać skrzynie.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ty wiesz o czym piszesz ... :?: :?:
CośTamWiem napisał(a): Numer znajduje się na kole talerzowym
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Czy Ty przypadkiem nie zrobiles"doktoratu"w tym temacie... :?: :?: :?: Za przeproszeniem g...o wiesz...Nr.skrzyni biegow znajduje sie na jej obudowie.... :!: :!: :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

23 Mar 2013, 21:41

Ps.Nie dośc ze sam jestes d......m to nie rob z nich uzytkownikow tego forum... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

24 Mar 2013, 11:43

CośTamWiem
W taki sposób nasz kolega nabija sobie punkty,ale nie pomagasz w ten sposób :no:

Jak nie wiesz czegoś w danej dziedzinie to nie pisz inni się wypowiedzą co mają pojęcie,proste
seba002
Początkujący

Prawo jazdy: 07 01 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 147
Silnik: TS 1.6 105KM
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Glikometr - tester płynu chłodniczego - instrukcja
    Cześć, pokażę Wam jak działa glikometr przyrząd którym możemy przetestować temperaturę wrzenia i przemarzania płynu chłodniczego który znajduje się w układzie chłodzenia samochodu. Dlaczego warto kontrolować ...