Fiat Pinto 1 śilnik 1,2 75KM 1995r.

30 Lis 2010, 00:00

Witam wszystkich:) Problem mój dotyczy instalacji gazowej. Przed jej założeniem silnik pracował równiutko i bez zarzutów... Jednak gdy wrzuciłem gaz zaczęły sie problemy najpierw głównym było spalanie 14L... teraz spalanie wynosi 10 - 12 zalezy od jazdy. Ale to nie jest mój główny problem teraz. Denerwują mnie częste wystrzały... Wcześniej strzelał caly czas ale zmieniłem kable i świece trochę pomogło ale dalej strzela... Ostatnio nawet przy wystrzale zrozwalilo mi obudowę od filtra powietrza.. a do tego samochód chodzi nie równo, przy przełączeniu na gaz przez chwile przerywa. a jak zostawię go na wolnych obrotach to po kilku minutach zgaśnie a później ciężko ma zapalic.. ( jak by go zalewało) a co do wolnych obrotów na benzynie to ich teraz ogóle nie ma..Przypuszczając jak jade na benzynie i zdejmę nogę z gazu to zaraz zgaśnie..:( Powiedzcie co trzeba zrobić aby przestał strzelać i miał normalne obroty juz nie mowie o spalaniu..
Marcin
djmartin12345
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...