Fiat Punto II za 6000-6500 tys...

01 Lut 2014, 16:49

Cześć przymierzam się do kupna fiata punto II , strasznie się napaliłem na ten model , interesuje mnie przedewszystkim 3 drzwiowy benzyniak 1.2 może być LPG , z rocznika 2000 lub 2001 , wiadomo że te modele przeważnie są wyposażone w wspomaganie kierownicy , centralny zamek , elek. szyby czy też klimatyzacje , i tu moje pytanie czy za taką kwotę można kupić egzemplarz w naprawdę w dobrym stanie czy lepiej trochę jeszcze uzbierać , w internecie jest multum ogłoszeń sprzedaży właśnie w takim przedziale pieniężnym i większości jak to opisuje sprzedający w stanie idealnym , wiadomo jak to jest z tymi ogłoszeniami z internetu wszystko pięknie a jak idziesz oglądnąć samochód to wielkie zdziwko :angry: , to jak pomoże ktoś dobrą radą?
speed112
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 07 1992
Auto: Nie mam

01 Lut 2014, 17:12

Ja tam widziałem dużo egzemplarzy bez klimy, el.szyb itd.. Za 6,5k spokojnie kupisz Punto II :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

02 Lut 2014, 10:37

Punto II z el.szybami,wspomaganiem i klimą to prawdziwy rarytas.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Lut 2014, 10:54

Też kupowałem samochód za tą kwotę nie dawno. Miałem w planach Punto, ale po oględzinach z niego zrezygnowałem. Nawet jak na klasę B to mało miejsca, kiepska pozycja za kierownicą. Nie szukaj wersji 60 konnej bo to w ogole nie jedzie. A 80 konną wersję ciężko dostać. Za miast tego poszukaj Fiat Bravo/Brava 1.2. Łatwiej Ci będzie znaleźć z klimatyzacją.
grzegorzd92
Aktywny

Miejscowość: Małopolskie
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Fiat Brava
Silnik: 1.2 82
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

02 Lut 2014, 11:13

Za 6 tysięcy to nawet Fiata Marea znajdzie :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
    Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...
    Roadster - bezkompromisowy kabriolet
    Tak jak określenie kabriolet dotyczy szerokiego zbioru samochodów ze zdejmowanym dachem, pod pojęciem roadster kryją się już prawdziwie emocje. "Roadstery wyewoluowały z kabrioletów. W nadwoziu tego typu, o ...