Fiat Siena z lpg do pracy.

13 Sty 2015, 11:15

Witam, chcę kupić samochód którym będę dojeżdżał do pracy około 100km dziennie. Najlepiej gdyby posiadał instalację lpg, mój budżet to około 3 tyś. Mam seicento z 2007 roku z silnikiem 1.1 lecz sekwencja do niego wyjdzie mnie powyżej 2tyś a rodzinny 4osobowy wyjazd nad morze tym samochodem jest niemożliwy. Znalazłem interesującą ofertę która dotyczy fiata siena- [link do oferty na Olx wygasł]. Podobno podłoga i progi nie są skorodowane, jedynie na nadkolach wyszła rdza. Właścicielka dobiła nim do słupka na parkingu dlatego jest pęknięty przedni zderzak. Dostanę dziś jeszcze parę zdjęć tego samochodu, ile kosztowała by naprawa rozrządu w tym samochodzie i czy warto myśleć nad tym ogłoszeniem?

Dodam jeszcze że z tego co mówiła właścicielka spalanie w mieście około 9l gazu a na trasie 6.5. Czy jest to prawda?
RahiD
Nowicjusz

Auto: nie mam

13 Sty 2015, 14:17

Ja jestem na nie bo po pierwsze siena nie spali 9 litrów w mieście tylko więcej tak z 10-11 na bank a po drugie stary gaz ma i jest tania a stary gaz to powoli śmierć dla silnika.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

13 Sty 2015, 16:25

[link do oferty na Olx wygasł]

Moze to cie zainteresuje
GenerałCFC69
Początkujący

Prawo jazdy: 14 06 1989
Auto: BMW E39,E34 M5,Audi A8,Capri
Silnik: E39 400KM,E34 340KM.
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

13 Sty 2015, 17:55

Też właśnie myślałem nad lanosem tylko szukam w okolicach śląska i małopolski. Jak wychodzi spalanie w takim daewoo? Jest to awaryjne auto? Co najczęściej się psuje i na co szczególnie zwracać uwagę?
RahiD
Nowicjusz

13 Sty 2015, 18:54

[link do oferty na Allegro wygasł]

Może coś z tego?
Spalanie w takim Lanosie to min 10l benzyny i gazu to ciut więcej pewnie.
Jak się nawet coś popsuje to za części są groszowe sprawy.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

13 Sty 2015, 19:15

Coż ty mu polecasz? gościu szuka auta na dojazdy do roboty a ty mu proponujesz skansen motoryzacyjny (AX i Favorit) który jest w sam raz na zloty "youngtimerów"

Felicja i Lanos jest ok :)

krzysiek4000 napisał(a):Ja jestem na nie bo po pierwsze siena nie spali 9 litrów w mieście tylko więcej tak z 10-11 na bank a po drugie stary gaz ma i jest tania a stary gaz to powoli śmierć dla silnika.

Argumenty z dupy wzięte. W tej cenie, cenie rowera nie ma to znaczenia. Auto byleby jeździło i części zamienne były dostępne.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny miesiąc na drogach - październik
    Jesienią dostosowanie techniki prowadzenia samochodu do zmiennych i często trudnych warunków ma szczególne znaczenie. W ostatnich latach to właśnie w październiku w wypadkach drogowych w Polsce zginęło najwięcej ...

13 Sty 2015, 22:05

Ja bym sobie darował tą Siene,po zdjęciach kiepsko wygląda do tego stary gaz.. wiem że w tym budżecie nie ma co wybrzydzać ale ta Siena raczej nie była dbana.. poobijana z każdej strony,wychodząca rdza,do tego padnięty rozrząd (w najgorszym razie wymiana silnika a to koszt około 900-1000zł). Ta Siena jest dobra na wrak race bo nad morze to bym napewno nie pojechał.

Niewiem skąd dokładnie jesteś ale piszesz że śląsk/małopolska to zobacz na te linki:
[link do oferty na Olx wygasł] - wiem że od handlarza ale wygląda ok (przedni lewy błotnik ciemniejszy od reszty).
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - sprzedawca wydaje się być uczciwy,przebieg raczej autentyczny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - pytanie tylko co kryje się pod plastikowymi nakładkami na nadkola..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Sty 2015, 19:55

Dzisiaj dopiero dostałem zdjęcia tej sieny- kompletna pomyłka.
A co powiecie na:
1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]
3. [link do oferty na Olx wygasł]
4. [link do oferty na Olx wygasł]
5. [link do oferty na Olx wygasł]
Ostatnio edytowany przez RahiD, 18 Sty 2015, 20:07, edytowano w sumie 1 raz
RahiD
Nowicjusz

18 Sty 2015, 20:02

1.Przód w innym odcieniu,oryginalny przebieg,10lat w jednych rękach to na plus,ja bym obejrzał.
2.Wygląda ok ale troche niska cena.
3.Przód po dzwonie,tylne nadkola już robione od rdzy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Sty 2015, 20:34

4.Cena przesadzona bo przód oberwał dość ostro, wychodzi rdza na łączeniu progu z nadkolem
5.Ta wygląda lepiej
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

18 Sty 2015, 21:43

Przypatrzcie się dobrze w tej drugiej Felicji na pierwszym zdjęciu,połowa auta ma inny odcień..
Tutaj masz ładną Felicje [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko ten stary gaz..
Barol
Awatar użytkownika

20 Sty 2015, 14:09

Z tego co widzę to lewe nadkole z tyłu jest lekko wgniecione w tej białej felicji. Ale nie mogę wybrzydzać przy tych funduszach. Jak to jest z tym starym gazem? Auto pali więcej? Silnik nie jest taki żywotny?
RahiD
Nowicjusz

20 Sty 2015, 14:18

Wgniecione nadkole, zderzak pęknięty z tyłu w dwóch miejscach i z przodu prawy błotnik też do poprawek. Ogólnie błache rzeczy ale masz punkt zaczepienia żeby cene zbijać. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Sty 2015, 14:26

Jeszcze mam parę pytań o golfa 3:
- czytałem że najlepsze silniki to 1.6 i 1.8 jak jest z ich żywotnością przy przebiegu powyżej 200tyś z lpg
- co oprócz nadkoli i progów lubi rdzewieć i na co zwracać szczególną uwagę?
- z większością napraw poradzę sobie sam w garażowych warunkach czy będę musiał zostawić to mechanikowi?
RahiD
Nowicjusz

20 Sty 2015, 18:34

RahiD napisał(a):co oprócz nadkoli i progów lubi rdzewieć i na co zwracać szczególną uwagę?

drzwi i klapa tylna rdzewieją równie często
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8