Ford Focus - cena proszę o opinie

04 Lut 2009, 16:05

Witam, mam pytanko, jak myslicie, czy cena tego focusa, i przebieg są podejrzane?
[link do oferty na Allegro wygasł]
mati_kisiel
Nowicjusz

04 Lut 2009, 16:24

Troche dziwnie to wygląda...
Roczniki się nie zgadzają raz pisze, że 99 a potem, że 00
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

04 Lut 2009, 17:53

no tak, ale pisze ze 1999 ale koniec roku...
mati_kisiel
Nowicjusz

04 Lut 2009, 20:29

Hmm... przebieg możliwe że realny.... Ale tylko możliwe.
Widać że wypicowany do sprzedaży.
Generalnie jeśli przebieg jest taki jaki podany to ja bym się pokusił i wziął.
stasiowski121

04 Lut 2009, 20:39

kierownica wytarta na 300tkm przebiegu min.
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

04 Lut 2009, 20:49

Pawlo napisał(a):kierownica wytarta na 300tkm przebiegu min.

Niekoniecznie :)
Mój wujek po 3 roku używania nowej Aygo też ma wytartą a na liczniku ma 115 tyś km.
Nie wiem od czego to zależy ale moja stara Caravella z 98r nie ma wytartej a ma ponad 250 tyś km na liczniku.
stasiowski121

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 – Toyota, która kocha jazdę bokiem
    Przepis na klasyczne sportowe coupé jest od lat niezmienny i bajecznie prosty. Bierzemy dwudrzwiowe nadwozie o opływowym, smukłym kształcie, w jego przedniej części umieszczamy silnik, a siłę napędową kierujemy na ...

04 Lut 2009, 21:00

ale aygo to nie focus
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

04 Lut 2009, 21:01

bardziej niz kiera wytarte sa pedaly.
mati_kisiel
Nowicjusz

04 Lut 2009, 21:05

Na to uwagi raczej nie przywiązuje się dużej, to tylko domysły...
Ma wytartą kierownicę i dlatego ma mieć pół miliona kilometrów przejechane??
Wątpliwe.
Trzeba by wziąć do jakiegoś zaufanego mechanika albo kogoś kto się zna na tym to oceni ile kilometrów autko może mieć przejechane.
stasiowski121

04 Lut 2009, 21:19

moj brat ma w focusie 200tkm i kierownica jest dopiero lekko wytarta, a w tym focusie z linka jest masakra
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

04 Lut 2009, 22:21

Wytarta kierownica nie moze byc wyznacznikiem przebiegu! Znam wiele przypadkow gdzie kierownica byla wytarta znacznie a przebieg byl niski. 60zl podlaczasz pod vaga i widzisz,
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

04 Lut 2009, 22:29

Vaga mam w domu na dysku dlatego nie kieruję się takimi poszlakami jak przetarta kierownica.
Kolega bykuu ma zupełną rację.
stasiowski121

05 Lut 2009, 00:57

Właśnie tak to jest z kupowaniem niezłych aut za niską cenę. Niby dobry, niby można byłoby pojeździć, ale tak naprawdę nie wiadomo, czy auto ma 160 tys. km, czy 300 tys. km. Podobno przebiegiem się nie jeździ tylko autem, ale nikt mi nie powie, że przebieg nie ma znaczenia. Można trafić na zadbane auta z dużym przebiegiem i jeździ beztrosko, ale znacznie łatwiej kupić takie odpicowane auto i zacząć dokładać, bo auto ma swój przebieg i domaga się wymiany części.

Jeżeli możesz idź rano, zobacz jak auto odpali po nocy, wysuń bagnet do połowy i zobacz, czy auto "oddycha". Jeżeli tak i jeżeli zbiera się obfity dymek, to źle. Tylko tu też nie ma mądrego, bo na takim "oddychającym" silniku tez można jeździć i robić przebieg.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

05 Lut 2009, 18:33

Nic nie jest napisane że bezwypadkowy a raczej jak piszesz ogłoszenie to o tym nie zapominasz, przebieg nieudokumentowany, na 90%cofany, poza tym jakby był taki super ideał to by kosztował pewnie więcej.
pirlo333
Początkujący