Ford mondeo mk1

01 Lut 2011, 12:49

jak nie kupisz padła to będzie śmigał aż miło i w fordach trochę bierze rdza ale da się to wyleczyć
mariusz
ontegoniewie91
Początkujący

Miejscowość: siedlce
Prawo jazdy: 07 09 2009
Auto: opel astra 1.7d

01 Lut 2011, 15:42

Ten drugi lanos nie wygląda ciekawie. Tył wygląda na źle spasowany, przód podobnie jednak tutaj może o tym decydować kąt zdjęcia.
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

02 Lut 2011, 16:51

co powiecie o tym mondeo?
opłaca się go kupować? ile kosztuje opłacenie go?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
daros
Nowicjusz

Miejscowość: wwa

02 Lut 2011, 18:17

No i się czepiłeś tego diesla jak rzep psiego ogona. Ty będziesz robił za małe przebiegi na diesla :!: Ale jak chcesz diesla to dobra

[ Dodano: 2 Luty 2011, 17:20 ]
Ja bym też ominął mondeo mk1DIESLE są strasznie mułowate, a mk1 lubią gnić, wiem bo kolega ma takiego.
Ja bym polecił lanosa w benzynie+lpg albo mondeo mk2 też w benzynie
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

02 Lut 2011, 18:34

to jest benzyna 1.8, mój koleżka też ma mk1 w diesel i nie narzeka :wink:

znalazłem takiego mk2 :wink:

[link do oferty na Allegro wygasł]

co o nim powiesz?
daros
Nowicjusz

02 Lut 2011, 19:46

Wygląda całkiem nieźle, środek dość zadbany. Zwróć uwagę na prawe drzwi i spasowanie maski z prawym reflektorem. Generalnie ja polecam Ci pozostać przy Mondeo. Miałem MKII 1.8 TD, jeździłem dość długo, nie narzekałem. Przede wszystkich koledzy wyżej trochę demonizują z tą rdzą. Owszem, jak samochód był zarysowany (o biciu nie wspominając) to będzie rdzewiało. Tak i ja miałem, przerysowano mi prawy bok (zwłaszcza nadkole) i na nim pojawiła się rdza ale nie jakieś kosmiczne ogniska. Poza tym nie było jakiś szczególnie rzucających się w oczy ognisk. Z resztą teraz robiąc blachę dopłacając odrobinkę można wstawić aluminiową i kłopoty z rudą mieć z głowy. Ale w tych pieniądzach to ciężko o coś równie dobrze wyposażonego i równie ładnego w środku. Ewentualnie jeszcze Leganzę bym polecał ale Mondeo ma zdecydowanie lepsze zawieszenie i jak się dobrze trafi to lepsze wyposażenie.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek EuroNCAP
    Nowa Kia Carens otrzymała 5 gwiazdek w testach zderzeniowych EuroNCAP - wiodącej europejskiej organizacji oceniającej najważniejsze aspekty bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Kia Carens jest jednym z dwóch tylko modeli ...

02 Lut 2011, 21:36

stasiowski121 zgadzam sie, ale miales mkII a ja spotkalem sie z mkI i nie widzialem na wlasne oczy takiego egzeplarza bez rudej :razz:
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie

02 Lut 2011, 21:43

Bez obrazy, ale śmiem stwierdzić, że w takim razie mało jeszcze widziałeś. Zapraszam w moje strony, codziennie widuję min. jedno znane mi Mondeo, które na zewnętrznej karoserii nie ma grama rdzy. Pod spodem już chwilę nie byłem to nie wiem, ale ok rok temu wszystko było ok. Z resztą powiedzenie "Jak dbasz tak masz" chyba jest ciągle aktualne.
Generalnie podstawą jest trafić zdrowy, niebity, w miarę dbany egzemplarz i myślę, że powinno się być zadowolonym.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Lut 2011, 15:36

co do tej mk2

w przyszłym tygodniu wybiorę się żeby go obejrzeć, tylko nie dają mi spokoju te drzwi :idea:
na 4 zdjęciu widać że prawe drzwi raczej nie są od tego samochodu, no chyba że się mylę to mnie poprawcie
daros
Nowicjusz

03 Lut 2011, 15:41

Jeśli tylko drzwi to się nie ma co przejmować. Auta tylo letniego żeby wogóle nic nie miało robione to raczej nie znajdziesz.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

03 Lut 2011, 15:58

na co jeszcze mam zwrócić szczególną uwagę? a i jeszcze chciałbym żebyście mi powiedzieli jak z częściami do tego samochodu...
daros
Nowicjusz

03 Lut 2011, 20:13

Z częściami jest tak łatwo jak o jedzenie i są tanie jak barszcz. Wiadomo aut dużo to i części też dużo.
A co do rdzy też się nie zgodzę z kolegą dawidem551 bo średnio widzę jakieś 5-6 mondeo mk2 dziennie i prawie żaden nie ma rdzy.
Nie wiem jak tam u Ciebie ale u mnie takich aut nie ma

[ Dodano: 3 Luty 2011, 19:16 ]
Ja radziłbym jeszcze pojechać do serwisu i sprawdzić czy ten silnik nie był za bardzo ''zajeżdżany''
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

03 Lut 2011, 20:23

daros napisał(a):co do tej mk2

w przyszłym tygodniu wybiorę się żeby go obejrzeć, tylko nie dają mi spokoju te drzwi :idea:
na 4 zdjęciu widać że prawe drzwi raczej nie są od tego samochodu, no chyba że się mylę to mnie poprawcie

Moim zdaniem one są lekko wgięte (prawe tylne) a jeśli chodzi Ci o drzwi kierowcy to wiadomo, że są niedomknięte :wink:
Części są ogólnie dostępne, w niewygórowanych cenach.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Lut 2011, 01:04

a co sadzicie o tym?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
daros
Nowicjusz

04 Lut 2011, 06:57

Ze względu na samą miejscowość miejscowość zdecydowane nie.
To po pierwsze. Po drugie naprawdę jak lubiłem ten silnik 1.8 TD tak serdecznie Ci go odradzam przy Twoich przebiegach. Pozostań przy tym 1.8 16V z gazownią.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika