Freelander diesel-nierowna praca na biegu jalowym

31 Lip 2010, 21:55

Niedawno kupilem freelandera z silnikiem diesla 2.0(rovera) z 2000r.Generalnie śmiga super tylko mam jeden problem z falowaniem obrotow na biegu jalowym .Dzieje sie to tylko gdy jest silnik rozgrzany i to nie zawsze ,czasem wystarczy tylko nadepnac na pedal gazu i obroty powracaja do normy.Myslalem ze to moze cos z wtryskiwaczami ale kupilem srodek do ich czyszczenia (ten co sie dolewa do paliwa) i nic, dadal jest tak samo.W zwiazku z tym drodzy forumowicze ,moze Wy mi pomozecie z tym problemem bo teraz to juz sam nie wiem co jest "NIE TAK Z TYM MOTOREM"
pozdrawiam i czekam na rady.
Arek.[/b]
arek
aras30
Nowicjusz

Miejscowość: uk

03 Sie 2010, 13:45

Najlepiej jak podąłczysz go do komputera. Pewnie to będzie problem z któryms wtryskiwaczem. Takie środki dolewane do paliwa z reguły nie są wystarczające przy tych problemach. Przy okazji zobaczysz też czy ciśnienia w układzie są właściwe.

pozdr
Andrzej_FL
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: W-wa
Auto: FL td4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat 500 - samochód do miasta
    Włoska propozycja ma w 2019 roku ponad 13-procentowy udział w rynku. Od stycznia do kwietnia 2019 roku zarejestrowano 756 samochodów. Fiat 500 to odpowiedź na potrzeby osób poszukujących aut, które wyróżniają ...