REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
rafciuch napisał(a):po okolo 4-6 minut juz grzeje ladnie. jak jade odrazu szybko to po 3 minutach ale przewaznie 5-6
rafciuch napisał(a):a co to jest webasto
- w moim po 30 min. od uruchomienia dmucha letnie powietrze, podejrzewam że to wina nagrzewnicy /pomimo że pokrętło ustawione na MAX./ -TYLKO NIEWIEM JAK SPRAWDZIĆ -PROSZĘ O POMOC i poradę. LAIK.MCARTUR napisał(a):rafciuch napisał(a):po okolo 4-6 minut juz grzeje ladnie. jak jade odrazu szybko to po 3 minutach ale przewaznie 5-6
I to jest normalne przecież nie zacznie od razu dmuchać ciepłym.J a mam tak jak Sivon ok 10 km i mniej więcej w połowie zaczyna dmuchać ciepłym no i jak zaczęły się w tym roku przymrozki to rano włączyło mi się webasto czym byłem bardzo zaskoczony bo nie zorientowałem się początkowo co to jest a zaczęło się dymić z pod przedniego błotnika i maski jak z lokomotywy myślałem ,że się samochód pali ale od następnego razu nie było już dymu wcale.
- jakim środkiem płukałeś układ chodzenia i czy są efekty lepszego grzania auta?. stanisław.SIVON napisał(a):W moim Dieselku jest tragicznie jeśli chodzi o nagrzewanie się kabiny. Do pracy mam jakies 10km. A dopiero tak gdzieś po przejechaniu 7km wskaźnik temp wskazuje połowę czyli normalna temperaturę silnika - wtedy dopiero leci naprawdę ciepłe powietrze.
Teraz jest i tak o niebo lepiej, dodam że miałem płukany cały układ chłodzenia silnika wraz z nagrzewnicą odpowiedzialna za odprowadzenie ciepła do ogrzewania kabiny.