Freelander rocznik 1999,2.o l disel

09 Mar 2009, 16:56

Jestem nowym uzytkownikiem tego forum.Przegladajac poprzednie tematy nie znalazlam mnie dotyczacego,a mianowicie przy zapalaniu mojego samochodu odczuwalne jest chwilowe drganie pedalu sprzegla i metaliczny odglos.Ponadto czasami wyskakuje badz nie wchodzi bieg wstecznego i rowniez sluchac metaliczny dzwiek jakby bieg wstecznego do konca sie nie zazebil.Czy opisane obiawy moga swiadczc o uszkodzeniu sprzegla.Z gory dziekuje za odpowiedzi i komentarze.Pozdrawiam.
ada93
Nowicjusz

09 Mar 2009, 17:29

Najprawdopodobniej masz zepsutą pompkę (przy sprzęgle) albo wysprzęglik a jeśli słychać chropotanie to można tym uszkodzić skrzynię biegów.Nie jestem pewien w stu procentach ale chyba jest już tarcza sprzęgłowa do wymiany bo jak psuje się pompka(nie ma wystarczająco ciśnienia i niedobrze wysprzęgla) to też idzie tarcza do wymiany-normalne.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

10 Mar 2009, 11:35

No i sie stalo.Dzisiaj po wcisnieciu pedalu soprzegla uciek on w podloge i tak pozostay.Czytalem ze moze to byc jakies ciegno ale biore pod uwage to co pisal mottor.
ada93
Nowicjusz

10 Mar 2009, 11:37

sorki motorro za przekrecenie nicku.
ada93
Nowicjusz

10 Mar 2009, 17:27

Jeśli to coś Ci pomoże to powiem że pasuje pompka sprzęgła od Lanosa.Wiele tańsza a nieco żywotniejsza.Tzreba bęzie tylko troszkę przepiłować otwory.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

10 Mar 2009, 21:32

Dzieki jesli tak mowisz bede miala to na uwadze.
ada93
Nowicjusz