Freelander v6 2.5 benzyna automat 2003

02 Gru 2007, 02:14

Jestem nowym posiadaczem tego auta ,ogólnie jest ok tylko podczas pracy silnika słychac metaliczne "chrupanie", nie świeci mi się żadna kontrolka i ogólnie nic się nie dzieje złego, kolega wspomniał że spotkał się z czymś takim w modelu 1.8 benzyna i też nie wiedział o co chodzi, czy może ktoś słyszał coś więcej na ten temat
pozdrawiam
jakub
Nowicjusz

Miejscowość: uk

02 Gru 2007, 18:43

dodam że jest to silnik japoński z lexusa, po wstepnych rozmowach z mechanikiem podejżewam że to rolka może byc napinająca lub nawet osłona gdzieś może ocierac, w każdym razie we wtorek go rozkręcam to może sam sobie odpowiem
jakub
Nowicjusz

03 Gru 2007, 17:40

widze że nie wiele mozecie mi pomóc podobnie jak mój mechanik , zatrzymalismy sie przed rozebraniem rozrządu, kolejny krok to miało byc po kolei sprawdzanie szklanek na który się nie zdecydowałem , został mi chyba tylko orginalny serwis, nadal mam nadzieje że ktos się spotkał z czymś takim wcześniej i potrafi mi mniej wiecej powiedziec co powoduje te charakterystyczne trykotanie
jakub
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Skoda Kamiq - miejski SUV
    Nowy miejski SUV ŠKODY, dedykowany dla chińskiego rynku model KAMIQ, został oficjalnie zaprezentowany 23 kwietnia. KAMIQ stanowi uzupełnienie gamy SUV-ów ŠKODY, w której znajdują się już modele ...