Garmin 255 w + GP mapa czy inna nawigacja?

11 Gru 2008, 14:09

Witam. Proszę o pomoc w wyborze nawigacji w kwocie do 850 zł. Zamierzam po Nowym Roku po raz pierwszy jechać sanochodem do Irlandii. W jednym z internetowych sklepów znalezłem Garmina 255 w z Gp mapą i fotoradarami oraz z 3 letnią gwarancją za 820 zł. Czy polecacie zakup czy może jest coś lepszego w tych pieniądzach. Dzięki za odpowiedzi.
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Okolice Nowego Sącza

12 Gru 2008, 17:42

A może warto dołożyć 100zł i kupić model 265 z bluetooth :?: Bardzo proszę o radę.
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Gru 2008, 18:14

Jeśli chodzi o Garmina 255W to myślę, że spokojnie spełni twoje oczekiwania.
Ja mam 250W + GP Mapa i na zachodzie śmiga elegancko.

Pozdro :wink:
Dzem
Nowicjusz
Awatar użytkownika

13 Gru 2008, 22:57

Dzięki Dzem. Też zaczynam sie zastanawiać nad modelem 250. Chyba bluetooth nie jest mi tak bardzo potrzebny żeby płacić 900 zł za nawigację. Pozdrawiam i Wesołych Swiąt życzę :)
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika

14 Gru 2008, 15:27

A po co ci bluetooth w nawi?No chyba,że masz możliwość połączenia nawigacji z kompem przy pomocy bluetooth.Ale takie połączenie jest ryzykowne(w każdej chwili może zostać przerwane połączenie i d..a.
Tak samo niepotrzebne są tez w nawi odtwarzacze filmów,zdjęć i muzyki.A płaci się za to drożej.A prawie każdą nawi można odblokować do poziomu palmtopa i wówczas te wszystkie pierdoły można ściągnąć z netu i wgrać do navi.Za darmo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Gru 2008, 18:29

Myślałem o bluetooth tylko dlatego żeby wykorzystać nawigację z telefonem jako zestaw głośnomówiący bo mp3 i inne rzeczy są dla mnie zbędne. Jednak nie spędzam w samochodzie aż tak wiele czasu i wystarczy mi dużo tańszy Garmin 250. Pozdrawiam.
dunajec78
Nowicjusz
Awatar użytkownika