Gaz do 1.6 mpi 102 konie

12 Gru 2015, 18:56

witam, w okolicy mam dwóch uznanych gazowników, jeden montuje STAGa bo uważa że jest najlepszy , a drugi gazownik w rozmowie telefonicznej powiedział że w ofercie ma STAGa , BRC, landi renzo itd z czego poleca wszystko oprócz STAGa , -już nic z tego nie czaje, -każdy gazownik poleca coś innego, pewnie w dodatku każdy montuje inaczej, czyli po swojemu :evil:
toom
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 1980
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: clio/fabia
Silnik: 1.2 16v /sdi
Rok produkcji: 2003

12 Gru 2015, 20:30

Ja mam STAGa w dwóch autach i jestem zadowolony, generalnie najważniejszy jest prawidłowy montaż instalacji i odpowiednia kalibracja.
Niech ci powiedzą dokładnie z jakich elementów będzie składała się instalacja, chodzi m.in. o wtryski, parownik itp.

Pytałeś tego drugiego dlaczego odradza STAGa? Warto o to dopytać.

PS. Napisz jeszcze jaki to samochód bo sam silnik mało nam mówi.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

12 Gru 2015, 21:08

Volkswagenowski 1.6 8-zaworowy, -5 generacja jest interesująca tylko prawie 5 tysiaków :)
toom
Początkujący

Prawo jazdy: 15 05 1980
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: clio/fabia
Silnik: 1.2 16v /sdi
Rok produkcji: 2003

14 Gru 2015, 22:06

Każdy monter będzie polecał to w czym się najlepiej czuje, instalację które łatwiej mu się reguluje i są mało awaryjne tak aby klient był zadowolony. Stąd jeden będzie Ci polecał to, inny tamto. Ja np mam w 2 autach instalację BRC z tego względu, że mój gazownik do którego mam zaufania mi to polecił, do którego mam blisko w razie czego. Jak na razie nie mam z nimi żadnego problemu. Tak jak pisali Ci wyżej kluczową rolę odegra monter.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Pajero Sport i Mitsubishi L200 Expedition Camper
    W najbliższy weekend, 17 i 18 listopada podczas wystawy 4x4 Offroad Show Poland, polski oddział Mitsubishi Motors zaprezentuje klientom model Mitsubishi Pajero Sport. To jedyny egzemplarz tego modelu w Polsce a celem prezentacji ...
    Ustąp pierwszeństwa na przejściu dla pieszych
    Choć główną funkcją przejścia dla pieszych jest umożliwienie bezpiecznego przedostania się na drugą stronę ulicy, to właśnie na pasach ginie najwięcej pieszych – w 2018 r. w takich okolicznościach śmierć poniosło ...