Gdzie znajde dany produkt?

15 Gru 2014, 11:19

Chcę sobie zamówić internetowo telewizor od Samsunga i jest parę ofert dość tanich w sieci. Ale chciałbym wcześniej zanim się zdecyduję sprawdzić jak dokładnie taki telewizor wygląda z bliska. Znacie jakieś strony na których można sprawdzić w których sklepach stacjonarnych są dostępne konkretne modele tv?
Onedrzej
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Gru 2014, 11:36

Udaj się do większych sklepów ze sprzętem RTV. Znajdziesz je w każdym większym centrum handlowym. Wystarczy, że będziesz pamiętał jaki to model.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna

15 Gru 2014, 18:28

Ewentualnie ja YT sporo osób wrzuca testy poszczególnych produktów.
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

19 Gru 2014, 20:30

Ja na twoim miejscu udałbym się do pierwszego lepszego sklepu typu mediamarkt i poszukałbym tam tego telewizora.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

22 Gru 2014, 14:45

krzysiek4000 napisał(a):poszukałbym tam tego telewizora

To nie jest takie proste..
Dla dużych sieci produkowane są modele niedostepne w innych sklepach - może być podobny, ale nie identyczny..
Prawdopodobnie z zewnątrz niewiele się różnia w konkretnej serii - tu większą role odgrywa środek..
Zwrócilbym uwage, żeby miał WI-FI, SmartTV .. Dopiszcie co jeszcze "musi być" na dzień dzisiejszy..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Rok produkcji: 2011

22 Gru 2014, 17:08

Problem z telewizorami w marketach jest takich, że jest ich dużo w jednym miejscu, na dużej powierzchni, co zaburza odbiór gabarytów, poza tym materiały wideo jakie najczęściej są wyświetlane, są specjalnie przygotowane pod tego typu ekspozycję.
terra24
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 1.8 T
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...
    Wyższe opłaty za badania techniczne od maja 2018 roku
    W przyszłym roku czekają nas zmiany opłat w stawkach za przeglądy na stacjach kontroli pojazdów. Od maja 2018 roku przewidywane są spore podwyżki i o nich napisze poniżej, a w związku z uwolnieniem cen będą one mogły ...

23 Gru 2014, 13:21

silvo44 napisał(a):Zwrócilbym uwage, żeby miał WI-FI, SmartTV .. Dopiszcie co jeszcze "musi być" na dzień dzisiejszy.

Na pewno FullHD i był ledowy.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna

24 Gru 2014, 00:01

Ja proponuję stronić od telewizorów 4K czyli UltraHD - z tego co wiem, to żadna stacja telewizyjna nie nadaje w UHD i w najbliższym czasie nadawać nie będzie. Szkoda więc wydawać niepotrzebnie kasę. HD wystarczy. Ewentualnie 3D, ale trzeba zwrócić uwagę na 3D aktywne i pasywne. To samo z okularami - też są aktywne i pasywne. Nie ogarniam dokładnie tego tematu, ale wiem, ze ma to znaczenie. Może ktoś z naszych forumowiczów wie coś więcej na ten temat, to doradzi.
No i ważne, żeby miał wbudowane WiFi no i pełną przeglądarkę internetową, bo nie opłaci się kupowac telewizroa i potem dokupować WiFi. Warto też zwrócić uwagę na wieszak, jak chcesz go zawiesić na ścianie - chodzi o gniazda z tyłu - trzeba sprawdzić, czy taki uniwersalny ( a więc tańszy ) uchwyt nie będzie zasłaniał tych gniazd, bo może się okazać, że po zabudowaniu tego uchwytu uniwersalnego zasłoni on gniazda. A oryginalny może kosztować kupe kasy. Piszę to z doświadczenia. Ja najpierw pooglądałem uchwyty i ich ceny, a potem szukałem telewizora i porównywałem.
Kolejna sprawa, to warto zwrócić uwagę na to, gdzie będzie wisiał telewizor - jak na środku pokoju to głośniki może mieć z boków. Ale jak miałby wisieć jedną stroną blisko ściany, to lepszy będzie taki, kóry ma głośniki z przodu ( zazwyczaj są z dołu ).
Kolejna sprawa - żeby miał chociaż jedno gniazdo euro - jest jeszcze sprzęt, gdzie HDMI nie występuje. USB też dobrze jakby miał - żeby oglądać filmy czy zdjęcia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Gru 2014, 00:29

Onedrzej podaj jaki masz budżet to czegoś ci poszukam.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG